Industry

Datele de livare 787 și A380 British Airways

By 10-06-2013 September 8th, 2014 No Comments
alt

Din nou în premieră națională Aeronews vă prezintă datele de livrare ale primelor 787 Dreamliner British Airways, respectiv primul Airbus A380 comandat de compania britanică.

Știm deja că British Airways va fi prima companie aeriană premium din lume și singura din Europa care va oferi simultan zboruri comerciale atât cu Airbus A380, cât și cu 787 Dreamliner. Astăzi, 10 iunie, am aflat și datele de livrare, pe care le-am prezentat în premieră pentru România pe pagina Aeronews de Facebook:

26 și 27 iunie – primele două Boeing-uri 787 Dreamliner (G-ZBJA, G-ZBJB)
4 iulie – primul Airbus A380-800 (G-XLEA). Al doilea A380 se va alatura flotei in septembrie 2013

După recepționarea celor 3 aeronave emblematice British Airways la va integra într-un “program complex de intrare în serviciul comercial“. Asta va implica antrenarea piloților și însoțitorilor de zbor pe aeroportul Manston din Kent, probe de servicii cu clienții pe aeroportul Heathrow Londra, dar și zboruri scurt-curier de pregătire în Marea Britanie și în Europa (rutele urmează să fie anunțate).

Keith Williams, CEO-ul British Airways: “Recepționarea acestor aeronave excepționale deschide un nou capitol în istoria British Airways. Suntem mândri că deschidem calea în Europa prin operarea de zboruri comerciale, simultan, cu ambele tipuri de aeronave. Mai mult, în următoarele 12 luni vom primi câte un avion lung-curier nou o dată la două săptămâni!“, a mai precizat CEO-ul companiei. “Noile aeronave reprezintă piesa de rezistenţă a investiţiei de 5 miliarde de lire sterline pe care British Airways o face în noi aeronave, cabine mai bine amenajate, dotate cu cele mai recente tehnologii, şi săli de aşteptare elegante, pentru a le oferi oaspeţilor BA condiţii mai confortabile atât în zbor, cât şi la sol”, a completat Williams. 

Zborul inaugural Airbus A380 BA va avea loc pe 15 octombrie între Londra Heathrow și Los Angeles, urmând ca pe 15 noiembrie super jumbo-ul să fie introdus pe zborurile către Hong Kong. British Airways va anunța “în curând” primele destinații pentru 787 Dreamliner, respectiv datele la care puteți rezerva bilete pe acestea. Mai multe informații despre ofensiva British Airways și investiția de 5,5 miliarde de lire sterline pe care o va face în următorii 5 ani puteți afla din interviul FLYnews cu Emil Delibashev, Commercial Manager BA pentru regiunea Balcanilor și Ungaria. Informatii despre primul zbor 787 Dreamliner British Airways, aici.

British Airways a comandat 12 Airbus-uri A380, 24 Boeing-uri 787 Dreamliner și 6 Boeing-uri 777-300ER pe care trebuie să le primească în următorii 4 ani. IAG, compania-mamă, intenționează să transforme 18 opțiuni pentru 787 în comenzi ferme pentru a înlocui unele Boeing-uri 747-400 aflate în serviciu de ceva timp. De asemenea, IAG urmează să semneze o comandă fermă și pentru 18 Airbus-uri A350.

alt

Leave a Reply