Industry

Controlorii francezi de trafic, in grevă pana joi

alt

Pe 11 si 12 iunie controlorii de trafic aerian din Franța se vor afla în grevă. Iată care vor fi cele mai afectate aeroporturi și zboruri în următoarele doua zile.

Pentru zborurile din / catre Romania afectate de greva controlorilor francezi accesati site-ul Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti in fiecare dintre cele 3 zile de greva. Potrivit acestuia, astazi, 11 iunie, urmatoarele zboruri sunt anulate:

AFR2357 Otopeni 09:25 – Paris CDG 11:35   Anulat

AFR1589 Otopeni 20:10 – Paris CDG 22:10   Anulat

AFR2356  Paris CDG 12:25 – Otopeni 16:15   Anulat

AFR1588  Paris CDG 15:25 – Otopeni 19:15   Anulat

Ca urmare a grevei anunțate în intervalul 11-12 iunie toate companiile aeriene din Franța au fost rugate să-și anuleze jumătate dintre zborurile programate, toate zborurile care vor traversa spațiul aerian francez urmând să fie afectate. Controlorii de trafic aerian intra în grevă pentru a protesta contra schimbărilor în reglementările Single Sky impuse de Comisia Europeană. Drept urmare, traficul aerian deasupra Europei va deveni mai simplu, de unde și teama unora că își vor pierde locurile de muncă. Aeroporturile din Paris (CDG + Orly), Lyon, Beauvais, Nisa, Marsilia, Tolouse și Bordeaux vor fi cele mai afectate.

Pentru 11 iunie Air France a afirmat că va asigura toate zborurile lung-curier cu decolare sau aterizare pe aeroportul Paris CDG. Pe de altă parte, Air France își va adapta orarul zborurilor sale scurt-curier și mediu-curier în raport cu amploarea grevei. În măsura în care acest lucru este posibil Air France le recomandă pasagerilor cu rezervări pentru un zbor scurt sau mediu-curier între 11-12 iunie să-l reprogrameze fără a suporta nici un cost suplimentar, afirmă compania.

Nu sunt excluse nici întârzieri sau anulări de ultim moment pe zborurile Air France lung-curier, astfel că pasagerii trebuie să se informeze înainte de a ajunge pe aeroporturile CDG sau Orly din Paris. Informațiile în timp real despre zborurile operate de Air France sunt disponibile pe următoarele canale de comunicare:

Pe site-ul www.airfrance.fr la secțiunea “Noutăți zboruri

Pe site-ul mobile.airfrance.com sau în aplicațiile Air France pentru iPhone, Android, BlackBerry și Windows Phone.

Trimițând un SMS cu numărul zborului la 63654 (exemplu: AF6250)

easyJet a anunțat că va anula aproape 128 de zboruri pentru fiecare dintre cele 3 zile de grevă. Detalii despre aceste zboruri pot fi găsite aici.  Totodată, British Airways va anula cel puțin 90 de zboruri între Marea Britanie și Franța dintr-un orar normal de 120 de zboruri între cele două țări.

UPDATE: Controlorii francezi de trafic aerian vor renunta la greva joi, 13 iunie.

Leave a Reply