Industry

Cum va arata a treia pista la Heathrow

Aeroportul Heathrow a publicat noi imagini din care vedem cum ar arata a treia pista, inclusiv fotografii cu noul Terminal central si un business park.

A treia pista la Heathrow, aeroport “sugrumat” de traficul in crestere, ar asigura pana la 740.000 de zboruri pe an. Aceasta cifra va permite LHR sa concureze de la egal la egal cu Paris CDG, Frankfurt si Amsterdam, alte hub-uri europene importante. Totodata, va asigura capacitate suficienta “pana cel putin in anul 2040”. In decembrie 2014, Heathrow a pierdut prima pozitie ca cel mai aglomerat aeroport din lume pentru traficul international de pasageri in favoarea Dubai International.

Noile fotografii arata si Heathrow West (terminalele 5 si 6), respectiv Heathrow East (terminalul 2 extins) interconectate de un sistem subteran de tranzit pentru pasageri si bagaje. Acest sistem ar urma sa scada timpul de conexiune intre terminale de la 75 la 60 de minute. Potrivit unor oficiali, o decizie legata de construirea celei de-a treia piste la Heathrow va fi luata “in scurt timp”. Prim-Ministrul David Cameron a spus ca decizia va fi anuntata pana la sfarsitul anului.

Heathrow_CTA_CAM-04_Bridge_005-web Heathrow_CTA_CAM-01_Aerial_006-Copy cam_06_web m25-new cam_01_web LHR_Aerial001_150703-web Hotels-in-CTA-web

Leave a Reply