Industry

Clarificare: Blue Air nu este în faliment!

By 09-01-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Contrar unor știri apărute în presă, Blue Air – compania românească de smart flying – nu este în faliment. Operațiunile se desfășoară normal, iar zborurile sunt onorate conform programului.

Singura parte adevărată din știrile apărute ieri, 8 ianuarie, este că Bata Sky Imobiliare SA Adunații-Copăceni, fosta companie Blue Air Transport Aerian SRL, a intrat în faliment. De aici și până la a spune că operatorul Blue Air – prima companie aeriană românească cu capital privat 100%, înființată în 2004 – a intrat în faliment este cale lungă. Pentru a clarifica lucrurile, precizăm că firma intrată în faliment nu are nici o legătură cu compania aeriană Blue Air. “Nu mai exista activitate pe fosta companie Blue Air Transport Aerian. I s-a schimbat numele în Bata Sky Imobiliare după vânzarea care a avut loc anul trecut pentru că exista o clauză în acel contract pentru a nu se asocia numele brandului vândut cu cel al fostei firme”, a explicat Rudolf Vizental, reprezentant al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Romstrade (aflată în insolvenţă din 2012), acţionarul majoritar al Blue Air Transport Aerian, în prezent Bata Sky Imobiliare.

Vă reamintim că în august 2013 brandul Blue Air a fost preluat de firma Blue Air Airline Management Solutions, societate care operează în continuare zborurile sub acest brand. Am scris anul trecut despre noul proprietar Blue Air și obiectivele acestuia, dar și despre planurile companiei pentru 2014. În decembrie 2013, Blue Air a aniversat 9 ani de existență și 10 milioane de pasageri, printre noutățile acestui an numărându-se reintroducerea zborurilor spre Koln.

alt

Leave a Reply