Industry

Jozsef Varadi, CEO Wizz Air: Mai devreme sau mai tarziu, vom zbura intern in Romania.

Pe 19 mai, cand Wizz Air a aniversat 11 ani de la inceperea zborurilor, am fost la Budapesta pentru a sarbatori momentul. I-am luat un scurt interviu si CEO-ului Varadi, care ne-a declarat cateva lucruri interesante.

L-am intrebat pe Jozsef Varadi daca Wizz va reincepe zborurile interne in Romania. “Este un lucru la care ne gandim. Momentan ne axam sa crestem afacerea pe plan international, insa vor veni si zborurile interne, mai devreme sau mai tarziu. Nu stiu exact cand, dar vor veni! “Suntem extrem de incantati de Romania”, ne-a mai spus CEO-ul Wizz. “Avem 5 baze aici (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Targu Mures si Craiova), 17 aeronave si zburam pe 95 de rute din Romania. Continuam sa ne dezvoltam, adaugam avioane si vom face asta si in viitor.”

Si tot legat de Romania l-am intrebat pe CEO-ul Wizz cand si daca va relua zborurile directe Bucuresti-Budapesta. “Ruta a fost suspendata din motive comerciale. Analizam permanent deschierea de noi rute, inclusiv din Romania, dar pentru moment nu avem nimic planificat. Acelasi lucru este valabil si pentru ruta Cluj-Dubai, nu am luat nici o decizie in acest sens.” Va incepe Wizz Air zboruri low-cost lung curier? “Nu intentionam sa facem asta.” Dar zboruri din Dubai spre India? “Nu cred ca Wizz Air este o companie potrivita pentru asemenea zboruri”, a precizat Varadi.

In prezent, flota Wizz Air include 59 de Airbus-uri A320. “Anul acesta vom primi 10 avioane, fiecare ne costa cam 50 de milioane de dolari. Din noiembrie vom incepe sa operam si cu A321, aeronavele urmand sa aiba si un nou interior. Pe langa marirea capacitatii, urmarim si diversificarea ofertei pentru pasageri. Din 19 mai avem locuri alocate pe toate rutele, am anuntat noi tipuri de tarife (Basic si Plus), un nou website, respectiv noi uniforme si un nou livery (pe care Aeronews.ro vi l-a prezentat in premiera nationala). Toate avioanele noi vor veni vopsite in noua schema cromatica. Cele existente vor fi vopsite in 4-5 ani. Vom avea si alte initiative, 2015 va fi un an al inovatiilor”, a adaugat CEO-ul Wizz Air.

Terminam interviul spunandu-va ca Wizz Air pregateste o noua comanda de avioane. “Discutam in acest sens cu producatorii, dar nu am luat inca o decizie”, ne-a spus CEO-ul celui mai mare operator low-cost din Europa Centrala si de Est. Foto: Arpad Foldhazi.

VIDEO / Vopsirea unui A320 in noul livery Wizz Air.
VIDEO / Impresii de la evenimentul din Budapesta.

Leave a Reply