Features

Ce vor românii la bordul avioanelor

alt

Un studiu British Airways arată care sunt așteptările pasagerilor români la bordul unui avion: acces la internet în timpul zborului, plafon pentru vederi panoramice și… bone pentru copii.

Rezultatele studiului efectuat la începutul anului arată că 63% dintre români și-ar dori ca în timpul zborului să poată naviga pe internet, în timp ce 25%, respectiv 15% dintre cei intervievați și-ar dori o vedere panoramică sau bone pentru copii. Având ca obiectiv identificarea preferințelor pasagerilor în ceea ce priveste zborurile pe distanțe scurte, studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de călători din România, Franţa, Germania, Italia, Spania, Elveţia, Belgia, Olanda şi Polonia, pasageri care zboară cu avionul de cel puţin două ori pe an.

alt

Potrivit rezultatelor studiului check-in-ul online a fost votată cea mai apreciată inovație tehnologică la bordul avioanelor de către 51% dintre români, în timp ce 23% dintre aceștia consideră că biletul electronic este cea mai utilă inovație tehnologică. În topul preferințelor se mai numără biletul de îmbarcare de pe telefonul mobil (8%) și check-in-ul automat la chioșcurile special amenajate (5%). De asemenea, printre facilitățile pe care românii le apreciază cel mai mult atunci când călătoresc cu avionul se numără serviciile la bordul aeronavei (41%), în timp ce pentru respondenții din toate celelalte țări scaunele confortabile contează cel mai mult. 

alt

“Din acest studiu reiese clar că oaspeţii noştri apreciază calitatea serviciilor de tip “self care”. Check-in-ul online este o metodă rapidă, comodă şi foarte simplu de utilizat. Toţi oaspeţii noştri pot să îşi facă check-in online pe ba.com, să descarce aplicaţia British Airways pentru smartphone, să folosească bilete de îmbarcare de pe telefonul mobil sau bilete electronice şi să îşi aleagă locurile în avion fără a plăti taxe suplimentare, cu până la 24 de ore înainte de decolare”, a spus Frank Van Der Post, Managing Director of Brands and Customer Experience British Airways.

alt

Rețeaua globală British Airways acoperă peste 150 destinaţii din 75 ţări. British Airways operează de pe Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow din Londra. Terminalul 5 este destinat în exclusivitate oaspeţilor companiei şi are o capacitate de peste 30 milioane de clienţi pe an. BA este una dintre cele mai mari linii aeriene internaţionale din lume, transportând anual aproximativ 36 milioane de pasageri în toată lumea. În august 2009, British Airways a sărbătorit 90 de ani de la înfiinţare.

În următorii 5 ani British Airways va investi peste 5 miliarde de lire sterline in noi aeronave, upgradarea cabinelor şi a lounge-urilor, precum şi în noi tehnologii, menite să ofere clienţilor mai mult confort atât la bordul avioanelor, cât şi la sol. British Airways a primit mai multe premii în cadrul ceremoniei Business Traveller Awards 2012 printre care titlul pentru “Cea mai bună companie aeriană”. De asemenea, BA a câştigat şi premiile “Cea mai bună companie aeriană pe distanţe mici”, “Cele mai bune servicii Business Class” şi “Cel mai bun program de fildelizare pentru clienţi”.

Leave a Reply