Industry

Botezatu, creatorul uniformelor TAROM

alt

TAROM l-a ales pe Cătălin Botezatu ca designer al noilor uniforme pentru piloţii şi însoţitorii de bord ai companiei. La concurs s-au înscris 31 de designeri români.

Cei 31 de designeri români au fost invitaţi la o provocare: crearea noilor uniforme pentru personalul aeronavigant al companiei naţionale de transport aerian. Designerii respectivi au prezentat propuneri de modele de uniforme de iarnă şi vară, pentru diferite piese din componenţa uniformelor atât pentru piloţi, cât şi pentru însoţitorii de bord.

“Suntem foarte încântaţi de toate propunerile primite, dar şi de numărul mare de participanţi care s-au înscris la concurs. Am avut 31 de participanţi, atât nume cunoscute în lumea modei autohtone, cât şi studenţi sau proaspeţi absolvenţi ai şcolilor de design, oameni extrem de talentaţi care au simţit că TAROM este o emblemă naţională şi au tratat proiectul ca atare”, a declarat Christian Heinzmann, director general al companiei TAROM. “Am ales modelele lui Cătălin Botezatu pentru că aduc uniformelor un plus de prospeţime, de eleganţă şi de optimism şi pentru că întrunesc cel mai bine toate elementele de identitate ale companiei TAROM. Suntem foarte bucuroşi să colaborăm cu un nume atât de cunoscut în mediul de design românesc şi internaţional, şi le mulţumim tuturor participanţilor pentru interes şi pentru implicare”, a mai afirmat Heinzmann.

Cătălin Botezatu a declarat: “Este, bineînţeles, o onoare să fiu designerul uniformelor purtate de personalul TAROM. A fost o surpriză pentru mine să aflu că modelele de uniforme propuse de mine vor ajunge să zboare deasupra a trei continente, în mai mult de 40 de destinaţii. În 2011 am lansat colecţia “Aviator”, au trecut doi ani de atunci, iar eu am rămas la fel de ataşat de latura aeronautică. Mă bucur că am fost desemnat câştigătorul concursului şi mă bucur că numele “Cătălin Botezatu” va ajunge printre nori.”

Leave a Reply