Industry

București – Dubai cu Wizz Air

alt

Wizz Air a anunțat lansarea rutei București – Dubai din 29 octombrie. Cele 3 zboruri săptămânale – marți, joi, sâmbătă – vor ateriza și decola de pe noul aeroport Dubai World Central.

Biletele pentru noua rută București – Dubai pot fi rezervate deja pe site-ul Wizz Air la prețuri ce pleacă de la 319 RON one-way. Wizz Air va fi prima companie europeană low fare ce va opera în Dubai şi primul client al aeroportului Dubai World Central. În prezent, reţeaua Wizz Air din România este formată din 61 de rute. Potrivit oficialilor Wizz Air, cele 3 frecvențe săptămânale inițiale – marți, joi, sâmbătă – vor crește la 4 sau 5 pe săptămână, urmând să ajungă zilnice, în funcție de cererea pe această rută. De pe Dubai World Central Wizz Air va zbura către/dinspre București, Budapesta, Kiev și Sofia. Orarul de zbor este următorul:

București – Dubai 14:30 – 21:20 / marți, joi, sâmbătă / Airbus A320
Dubai – București 21:55 – 01:05+1 / marți, joi, sâmbătă / Airbus A320

Aeroportul Dubai World Central Al Maktoum International va fi inaugurat oficial pe 27 octombrie 2013 pentru zborurile comerciale de pasageri. Aeroportul este deja activ pentru zborurile cargo din luna iunie 2010. Cealaltă companie care va începe operațiunile comerciale pe DWC este Nas Air (Arabia Saudită), care va opera în jur de 50 de zboruri săptămânale. Dubai World Central a fost conceput să devină cel mai mare aeroport din lume și să deservească atât Dubai, cât și Abu Dhabi. Până la mijlocul anului 2020 DWC urmărește să devină cea mai mare infrastructură aeroportuară a planetei, primind 160 de milioane de pasageri. Potrivit site-ului DWC, faza întâi a aeroportului este gata. DWC dispune de 5 piste paralele, pentru aterizări și decolări simultane, cea mai lungă dintre ele – 4,5 km – putând primi și Airbus A380. Terminalul de pasageri se întinde pe 66.000 mp și poate primi până la 64 de aeronave.

alt

Leave a Reply