Industry

British Airways vizează Asia și America de Nord

alt

British Airways va folosi vechile slot-uri bmi de pe aeroportul Heathrow Londra pentru zboruri lung-curier către destinații din Asia și din America de Nord.

În decembrie 2012 compania va lansa ruta Londra Heathrow-Seoul Incheon (Coreea de Sud). Willie Walsh, CEO-ul British Airways, a declarat că se afla în discuții cu câteva aeroporturi din Asia pentru a adăuga noi rute. British Airways a câștigat 56 de slot-uri extra pe Heathrow în urma cumpărării bmi la începutul acestui an. Totuși, compania va trebui să renunțe la 14 dintre acestea, ele urmând să fie transferate altor linii aeriene ca parte a înțelegerii dintre IAG și Comisia Europeană. Cele 14 slot-uri vor fi alocate în decembrie, Virgin Atlantic numărându-se printre cei interesați.

Oficialii IAG (British Airways + Iberia) au afirmat că cele 42 de slot-uri de pe Heathrow vor fi convertite din curse scurt-curier în zboruri lung-curier. Potrivit lui Willie Walsh, unele dintre aceste slot-uri vor fi utilizate de British Airways pentru a crește numărul zborurilor spre America de Nord. Conform IAG, este de așteptat ca bmi să nu mai aibă pierderi în a doua jumătate a lui 2013 – cu 6 luni mai devreme decât anunțau estimările inițiale – și să aibă un profit anual de 100 de milioane de lire până în 2015.

Leave a Reply