Features

VIDEO: British Airways si “patura fericirii”

alt

Prima companie care a introdus in Business Class fotolii ce devin paturi complet plate, British Airways isi mai trece in cont o premiera: testeaza “patura fericirii” pentru a imbunatati serviciul la bord.

Nu vorbim despre o patura obisnuita, ci despre una high-tech, care monitorizeaza undele cerebrale si isi schimba culoarea pentru a arata momentul cand pasagerii sunt cat se poate de relaxati in timpul zborului. British Airways spera ca “patura fericirii” ii va permite sa ofere un serviciu la bord mai bun in timpul zborurilor lung-curier. Saptamana trecuta (23-27 iunie), unii pasageri voluntari aflati pe zborul BA189 Heathrow-New York operat cu 787 Dreamliner au fost printre primii care au incercat paturile-minune.

Cum functioneaza? Paturile contin fibre optice ce isi schimba culoarea in functie de datele primite de la senzori. Cand pasagerul e incordat, patura se face rosie. Cand persoana este relaxata, culoarea devine albastra, permitand BA sa monitorizeze somnul pasagerului si perioadele de relaxare. Myndplay, o banda speciala pentru cap, masoara starea meditativa a pasagerului cu numere cuprinse intre 1-100. Informatiile sunt trimise apoi, via Bluetooth, fibrelor optice: 1 si patura devine rosie, 100 si patura devine albastra.

alt

In urma primului zbor-test cu “paturile fericirii”, cei de la British Airways au descoperit ca principalele fluctuatii au avut loc cand pasagerii au utilizat sistemul de divertisment la bord (IFE) si in timpul meselor. De asemenea, s-a constatat ca paturile au fost albastre (relaxare) mai tot timpul cat pasagerii au dormit, avand chiar nuante de albastru-inchis. Prin testarea paturilor-minune, BA doreste ca insotitorii de bord sa-si modifice rutina prin alternarea momentelor in care masa este servita sau tipul filmelor oferite in zbor. Totul pentru a imbunatati experienta resimtita de oaspeti.

Frank van der Post, Managing Director of Brands and Customer Experience: “Este pentru prima data cand o companie aeriana foloseste aceasta tehnologie pentru a optimiza serviciul la bord. Am putut vedea cum relaxarea si somnul oaspetilor nostri la bord sunt afectate de elementele din jurul lor, de la cantitatea de lumina din cabina, momentul servirii mesei, pozitia scaunului si tipul divertismentului la bord urmarit.”

alt

http://www.youtube.com/watch?v=9oF0-28MOoU

Leave a Reply