Industry

British Airways HEIGHT CUISINE, experiență culinară la înălțime

alt

Pe 28 ianuarie, în cadrul unui eveniment British Airways organizat la București, Chef Joseph Hadad a recreat, în premieră, meniul disponibil în cabina First a companiei britanice.

Chef Joseph Hadad, unul dintre cei mai apreciati bucatari din Romania, a raspuns provocarii lansate de echipa British Airways si a recreat, in premiera, meniul disponibil in cabina First, pregatind cu minutiozitate un rasfat plin de diversitate pentru simturi si gusturi.  “Tradiţia British Airways a înregistrat încă un moment de referinţă odată cu lansarea noului design al cabinei First. Reprezentând nivelul suprem în materie de confort și calitate, noua cabină, în care s-au investit peste 100 de milioane de lire sterline, oferă oaspeților intimitate, confort și eleganță, bazându-se pe elementele clasice ale companiei şi concentrându-se pe calitate şi atenție pentru detalii. Când vine vorba de excelență gastronomică, British Airways pune la dispoziția oaspeților săi cele mai rafinate ingrediente. Din dorința de a oferi de fiecare dată servicii premium, meniurile sunt alese cu multă atenție, tocmai pentru a completa experiența unică de zbor,” a declarat Emil Delibashev, Commercial Manager pe zona Balcanilor și Ungaria, British Airways.

alt

alt

Pentru British Airways inovația înseamnă provocare, iar aceasta s-a materializat începând cu vara anului 2011, de când la bordul aeronavelor se servesc feluri de mâncare pe bază de “umami“, o aromă savuroasă cunoscută sub denumirea de “al cincilea gust” ce apare în alimente precum alge de mare, roşii, macrou şi parmezan. “Călătorind cu British Airways în cabina First am avut parte de cele mai rafinate experiențe de zbor. Iar mâncarea este o experiență în sine. Am servit cele mai bune și mai proaspete scoici, însă preferatul meu rămâne somonul afumat, completat cu deliciosul antreu de homar. De asemenea, îmi plac foarte mult supele și salatele care sunt servite de fiecare dată în combinații surprinzătoare,” a declarat celebra cântăreață Nicole Scherzinger, membră în juriul emisiunii “X Factor” din Marea Britanie.

alt

Călătorie în timp
, deasupra norilor

Pe vremea regelui George al V-lea, acum 90 de ani, pentru toți cei îndrăgostiți de călătorie și noi experiențe, compania aeriană Imperial Airways venea cu o propunere de nerefuzat – aceea de a descoperi lumea dintr-o perspectivă pur britanică. Cunoscută astăzi sub numele British Airways, compania n-a abdicat de la tradiții, devenind un adevărat reper, alături de familia regală, Romeo și Julieta, Premier League, High Class-ul londonez și, de ce nu, mai tânărul Jamie Oliver. Pentru prima dată în istorie, pasagerii au putut lua masa în zbor la bordul unei aeronave Silverwing cu destinaţia Paris, în primăvara anului 1927. Meniul includea supă de vită fierbinte (celebra “beef tea”, o supă limpede obținută din carne de vită tăiată foarte mărunt), sandvişuri şi biscuiţi.

Prima cabină First a fost inaugurată de British Airways în 1978, iar în 1996 compania a lansat o nouă provocare, introducând la bordul curselor sale comerciale primul pat complet orizontal. În 2000, cabina First a fost relansată, designer-ul britanic Kelly Hoppen creând un look nou, iar zece ani mai târziu, a fost dotată cu cea mai modernă tehnologie, evitând gadget-urile ostentative. Pe partea de design, echipa internă a British Airways a colaborat cu două renumite companii britanice de consultanţă în design, Tangerine şi Forpeople, cea din urmă având în portofoliu proiecte pentru Aston Martin şi Jaguar.

alt

Simplitate premium


Pentru că oaspeții cabinei First sunt obişnuiţi cu tot ce e mai bun în viaţă, acasă, la birou şi în călătorie, nici un apect nu a fost neglijat. Pentru a crea o experiență “regală”, câteva dintre cele mai bune nume din industria hotelieră, de design şi servicii au pus la punct cele mai mici detalii ale cabinei din perspectiva confortului (aspect, ambianță, mix de culori, surse de iluminat) și a funcționalității. Noua cabină are un aer sofisticat, care nu se demodează niciodată, inspirat din culorile şi materialele folosite pentru uniformele ofiţerilor superiori din Marina Regală Britanică. Pe lângă propriul dulap de haine, pijama, pături din țesături bogate, saltele din bumbac egiptean, trusă de baie completă, cabina First vine cu o ofertă culinară de nerefuzat.

alt

Oaspeții clasei First pot mânca oricât doresc, oricând doresc!

Acesta este un principiu de bază, de la care compania nu abdică. Iar pentru a putea oferi servicii premium, echipajul care deserveşte cabina First este special pregătit de British Airways și este capabil să prepare şi să servească masa în cele mai bune condiţii. Experienţa culinară începe cu un “amuse bouche” urmat de o masă à la carte, ce beneficiază de servicii elegante. Feţele de masă albe şi porţelanurile fine creează decorul potrivit pentru un meniu care include reţete englezeşti clasice, dar şi feluri de mâncare din diferite regiuni ale lumii.

Disponibilă “la mare altitudine”, oferta de vinuri rămâne una de top, fiind completată de cocktail-urile clasice pe bază de şampanie. Serviciul Afternoon Tea reconstituie ritualul britanic şi tradiţia sandvişurilor delicate, a prăjiturilor savuroase şi a ceaiurilor din întreaga lume, iar micul dejun oferă preparate tradiţionale englezeşti, chifle cu şuncă sau produse de patiserie, sucuri de fructe cu sau fără pulpă, iaurt şi cereale. Cei care doresc să profite la maximum de timpul lor de somn, pot servi un mic dejun continental uşor. Click aici pentru mai multe fotografii de la eveniment.

alt

Stiați că… ?

În ultimele 12 luni, la bordul aeronavelor sale, British Airways a servit 69.500 de sticle de şampanie, 79.500 de sticle de vin alb şi 86.300 de sticle de vin roşu

În lounge-urile British Airways de pe Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow din Londra s-au consumat 75.000 de sticle de şampanie, 38.000 de sticle de vin alb şi 29.000 de sticle de vin roşu

Vinul roşu este foarte solicitat în timpul zborurilor, în timp ce vinul alb este cautat în special în saloanele de așteptare

În întreaga lume, British Airways serveşte zilnic 100.000 de mese pentru oaspeții săi

Alimentele, vesela şi cărucioarele pentru servit masa sunt întotdeauna cântărite înainte de zbor, astfel încât aeronava să poată fi alimentată cu suficient combustibil
 
British Airways încarcă în medie 578 de linguriţe la bordul unei aeronave Boeing 747

La bordul unui Boeing 747 al companiei British Airways se încarcă 3.054 articole de veselă

Simțul gustativ se diminuează cu până la 30% la mare altitudine

În timpul zborului, pe măsură ce altitudinea creşte, temperatura de fierbere a apei scade cu aproximativ 3 grade Celsius la fiecare 1.000 de metri altitudine

La bordul unei aeronave nu se va putea servi un ceai clocotit pentru că temperatura de fierbere a apei este de doar 91 grade Celsius.

alt

Leave a Reply