Industry

Arabian Travel Market: Qatar Airways

alt

În prima zi la Arabian Travel Market 2013 Akbar Al Baker, CEO-ul Qatar Airways, a făcut referire la problemele 787, noile rute ale companiei și o potențială comandă.

Cu ocazia conferinței de presă din Dubai Al Baker a precizat că reținerea la sol a Boeing-urilor 787 Dreamliner din flotă a adus companiei pierderi de 200 de milioane de dolari la nivel de încasări. “Vom cere despăgubiri din partea Boeing”, a comentat CEO-ul Qatar Airways. “Toată lumea riscă, dar Boeing și-a asumat un mare risc urcând de la parter la etajul 100 dintr-un foc în loc să parcurgă pe rând etapele necesare”, a declarat vizibil iritat Al Baker.

CEO-ul companiei a anunțat și următoarele 3 destinații – Addis Ababa (Ethiopia), Filipine și Philadelphia (SUA) – precizând totodată că numărul zborurilor Doha-Pakistan va crește cu 60%. Philadephia va fi a 6-a destinație Qatar Airways din SUA și Canada după Chicago, Houston, Montreal, New York JFK și Washington Dulles. De asemenea, Al Baker a spus că înainte de Paris Airshow, care începe pe 17 iunie, Qatar Airways vrea să mai comande 10-15 Airbus-uri A330 pentru a compensa întârzierea în primirea 787-urilor. Al Baker nu exclude nici comandarea altor Dreamliner, compania având 30 de opțiuni pentru acest tip de avion.

Leave a Reply