Industry

Airbus A320 Alitalia, incident la aterizare

alt

Duminică seara, 29 septembrie, un A320 al companiei Alitalia (EI-EIB) a fost implicat într-un incident la Roma Fiumicino după ce trenul de aterizare dreapta nu s-a deschis. Nimeni nu a fost rănit.

Zborul AZ63 decolase din Madrid și avea 151 de pasageri la bord. Înaintea aterizării pe aeroportul Fiumicino din Roma, la ora locală 20:10, piloții au raportat că trenul de aterizare dreapta nu se deschide și au decis să facă un prim go-around. Nu au reușit remedierea problemei, astfel că au declarat situație de urgență. La 50 de minute după prima alertă, A320-ul Alitalia (EI-EIB) a aterizat pe pista 16L pe un covor de spumă pregătit de echipajele de urgență, aripa dreapta luând contact cu solul.

Toți pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați pe toboganele de urgență și conduși la terminal fără ca nimeni să fie rănit. Aeroportul Fiumicino din Roma a fost închis, pentru o scurtă perioadă, în timpul operațiunilor de salvare. Agenția italiană pentru Securitatea Zborurilor a deschis deja o anchetă ce vizează incidentul A320 Alitalia. Tot la Roma, pe 8 iunie 2013 un Airbus A320 Wizz Air s-a confruntat cu o problemă similară, trenul stânga refuzând să se deschidă. Trei persoane au fost ușor rănite în urma acelui incident.

alt

alt

Leave a Reply