Industry

Al 15-lea Boeing 787 LOT Polish Airlines soseste in octombrie, inca doua in 2020

Avionul, primul Dreamliner LOT livrat de la uzina din Carolina de Sud, va fi al 7-lea 787-9 si al 15-lea Boeing 787 din flota operatorului polonez (LOT are si 8 787-8). Inca doua Dreamlinere vor intra in flota in 2020.

Livrarea celui de-al 15-lea Dreamliner LOT va avea loc in a doua jumatate a lunii octombrie. Initial, livrarea trebuia sa aiba loc in septembrie. Ultimul Boeing 787-9 (SP-LSF) a intrat in flota LOT in iunie. Din cele 14 Dreamlinere insa, trei sunt trase pe dreapta din cauza problemelor cu motoarele Rolls-Royce Trent 1000.

Pana acum, Boeing-urile 787 LOT Polish Airlines au fost livrate de la uzina din Everett. Mai multi clienti de 787 (Qatar Airways, KLM) s-au aratat nemultumiti de calitatea finisarilor la avioanele produse in Carolina de Sud, insa LOT este increzator in Boeing: “Locul de unde provine avionul este mai putin important”, a declarat Jakub Panek, purtator de cuvant LOT. “Suntem increzatori in standardele ridicate de productie Boeing, iar prioritare pentru noi sunt siguranta zborului si respectarea de catre producator a intelegerii contractuale.”

via Rynek Lotniczy FotoMarcin Chmielewski.

 

Leave a Reply