Industry

Airbus A320 Sharklets pentru Wizz Air

alt

Wizz Air – cel mai mare operator low-cost, low-fare din Europa Centrală și de Est – a primit primul Airbus A320 echipat cu sharklets, terminațiile aripilor ce reduc consumul si emisiile.

Wizz Air este una dintre primele companii aeriene din Europa care primesc acest tip de avion după ce Wizz Air Ucraina a recepționat primul A320 cu sharklets în luna martie a acestui an. Comenzile totale Wizz Air de aeronave se ridică la 112. Incluzând această livrare, flota Wizz Air aflată în uz se ridică la 41 de aeronave Airbus A320 şi va creşte la 43 în săptămânile următoare.

Sharklets-urile sunt terminațiile din vârful aripilor menite a îmbunătăți aerodinamica avionului, dar și consumul de carburant, respectiv emisiile poluante cu 4% pe sectoarele lungi de zbor. Sharklets-urile sunt opționale pe Airbus-urile A320 actuale și vor fi standard pe viitoarele A320neo. Aceste dispozitive permit operatorilor de A320 fie să mărească autonomia cu 185 km (100 de mile nautice), fie să crească sarcina ce poate fi transportată la bordul aeronavei cu 450 kg.

Leave a Reply