Industry

Air India va adera la Star Alliance pe 11 iulie

By 24-06-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Pe 23 iunie, cu ocazia reuniunii Chief Executive Board (CEB) din Londra, presedintii companiilor aeriene membre Star Alliance au aprobat aderarea Air India. Aderarea va avea loc pe 11 iulie.

Air India devine astfel prima companie aeriana indiana care se va alatura unei aliante globale. Al 27-lea membru Star Alliance, Air India va aduce 400 de zboruri zilnice si 35 de destinatii noi. Cea mai mare crestere va veni, evident, de pe piata interna, deservita de 13 membri Star Alliance, care zboara spre 10 destinatii din India (13% cota de piata). Integrarea Air India nu aduce doar mai multe aeroporturi pentru Star Alliance, dar creste si cota de piata a aliantei in India pana la 30%. La nivel global, pasagerii vor beneficia de si mai multe optiuni pe rute ce leaga America de Nord, Europa, Asia si Austria via subcontinentul Indian. Initial, Air India a fost invitata sa adere la Star in 2007, dar procesul a fost suspendat in 2011. Ulterior, compania a fost reinvitata in Star Alliance in decembrie 2013 la reuniunea CEB din Viena, la care a participat si Aeronews.

In total, reteaua Star Alliance va creste pana la 27 de companii aeriene care vor oferi peste 18.500 de zboruri spre 1316 destinatii din 192 de tari. Flota Star Alliance numara 4300 de avioane cu care calatoresc anual 640 de milioane de pasageri. In prezent, membrii Star Alliance sunt: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, All Nippon Airways, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Avianca (urmeaza, in curand, Avianca Brazil), Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian Airlines, Eva Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss, TAP Portugal, Thai Airways, Turkish Airlines si United Airlines.

Mai multe informatii despre deschiderea noului Terminal 2 Star Alliance din aeroportul Londra Heathrow.

Leave a Reply