Industry

Air France-KLM vrea sa cumpere Wizz Air

alt

Potrivit olandezilor de la Luchtvaartnieuws.nl, Grupul Air France-KLM se afla in negocieri avansate pentru cumpararea Wizz Air. Si surse din Paris au afirmat acelasi lucru.

UPDATE – Pozitia oficiala Wizz Air: “Datorita business-ului de succes, Wizz Air primeste periodic cereri nesolicitate de la potentiali investitori. In prezent nu exista astfel de discutii in desfasurare”, ne-a comunicat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air.

Prin cumpararea Wizz Air, Air France-KLM si-ar mari acoperirea europeana in segmentul low-cost, unde Grupul activeaza acum cu divizia de buget Transavia. Prezenta in Olanda si Franta, Transavia este prea mica pentru a concura cu Ryanair, easyJet sau Vueling, avand o flota de numai 30 de avioane comparativ cu cateva sute pentru rivalii amintiti mai sus.

Wizz Air, in schimb, detine 17 baze in Europa Centrala si de Est, inclusiv Budapesta, Katowice si Varsovia. Flota actuala, in continua crestere, include 52 de Airbus-uri A320-200. In Olanda, Wizz Air deserveste 15 destinatii europene de pe aeroportul Eindhoven, unde sunt prezenti si Transavia si Ryanair. Recent, Wizz Air si-a anuntat extinderea activitatilor si in Romania, lucru care nu a trecut neobservat printre oficialii Air France-KLM. Cu o retea de peste 300 de rute, Wizz Air are mai mult de 2000 de angajati.

De precizat ca actualul Chief Operating Officer Wizz este – coincidenta sau nu – Diederik Pen, fostul CEO-ul Martinair (divizie Air France-KLM). Zvonurile legate de achizitia Wizz Air de catre Air France-KLM nu au fost confirmate, dar nici infirmate de directorul Transavia Matthijs ten Brink. Desi oficialii Wizz Air au infirmat zvonurile aparute in presa olandeza, noi credem ca nu iese fum fara foc.

Leave a Reply