Industry

Aeroporturile din București, profit în primele 9 luni și trafic de pasageri în creștere

alt

În primele nouă luni ale acestui an, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat venituri totale de 488 milioane lei, în creştere cu 7,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

De asemenea, profitul brut s-a ridicat la 76 milioane lei, de trei ori mai mare decât cel bugetat pentru întregul an 2013. Veniturile totale pentru anul în curs sunt estimate la 650 milioane lei. Tot în primele nouă luni ale anului, pe cele două aeroporturi bucureştene – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu – s-a înregistrat un trafic total de 5.866.317 de pasageri şi 73.031 mişcări aeronave comerciale (aterizări şi decolări). Faţă de perioada similară din 2012, numărul pasagerilor a crescut cu aproximativ 1%.
 
Evoluţia traficului aerian pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti – care și-a început activitatea pe 5 februarie 2010 – se înscrie în tendinţa generală înregistrată la nivel european. Conform statisticilor publicate de Airport către Council International (ACI), în primele opt luni ale acestui an numărul pasagerilor de pe aeroporturile Uniunii Europene a crescut cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

alt

Leave a Reply