Industry

Aeroportul Hamad International (Doha), inaugurat până la mijlocul anului

alt

“Noul aeroport din Doha va fi inaugurat până la mijlocul anului”, a afirmat președintele board-ului HIA. Anul trecut, Ministrul Transporturilor susținea că noul aeroport va fi inaugurat în ianuarie 2014.

Hamad International (HIA) ar fi trebuit să înceapă operațiunile pe 12 decembrie 2012, după care o nouă dată pentru inaugurare a fost comunicată: 1 aprilie 2013. Al-Noaimi, președintele board-ului de conducere, a declarat că întârzierile nu au fost din motive de siguranță, ci din cauza unor neînțelegeri cu constructorii. Oficialul HIA este încrezător că toate facilitățile pentru pasageri vor fi gata până în aprilie 2014, după care Qatar Airways va mai avea nevoie de încă o lună pentru testarea aeroportului și pregătirea staff-ului.

De asemenea, nu se cunosc încă numele companiilor aeriene care vor opera, într-o primă fază, de pe Hamad International. Jurnaliștii care au făcut turul aeroportului ieri, 15 ianuarie, au putut vedea monorail-ul în interiorul terminalului de pasageri, un spa, terenuri de squash și o piscină (de care pasagerii se vor putea bucura contra unei taxe), respectiv o moschee, turnul de control și terminalul Emirilor. În ciuda întârzierilor apărute în lansarea operațiunilor de pasageri, aeroportul Hamad International este deschis traficului cargo din 1 decembrie 2013.

Leave a Reply