Industry

Acord British Airways-Japan Airlines

alt

Din 1 octombrie 2012 British Airways (BA) și Japan Airlines (JAL) vor demara un acord comercial care vizează zborurile dintre Europa și Japonia.

Acordul BA-JAL este în beneficiul pasagerilor și aduce legături mai bune în Europa și Japonia, o ofertă mai mare de zboruri către mai multe destinații, beneficii frequent flyer mărite și potențialul de a lansa noi rute. Acordul prevede ca BA și JAL să coopereze pe toate zborurile non-stop operate de British Airways sau Japan Airlines între Europa și Japonia. Aici intră atât cele 19 zboruri săptămânale între Marea Britanie și Japonia, cât și cursele JAL spre Paris și Frankfurt. Din septembrie 2012 BA și JAL au început să ofere zboruri codeshare între Tokyo (Haneda și Narita) și Londra (Heathrow).

Pasagerii Japan Airlines vor putea rezerva locuri către noile destinații codeshare Belfast, Helsinki, Frankfurt și Gothenburg, în timp ce British Airways își va extinde prezența în Japonia prin codeshare-ing pe zborurile JAL către Kansai, Okayama, Hiroshima, Izumo, Nagasaki, Kagoshima și Okinawa. De asemenea, membrii programelor frequent flyer ale celor două companii vor continuă să aibă avantaje ca și clienți oneworld. Cei care se califică pentru nivelurile superioare ale respectivelor programe de loialitate vor putea acumula mai multe puncte bonus pe anumite zboruri BA și JAL. Pe viitor este așteptată o extindere a acordurilor codeshare între cele două companii.

Leave a Reply