Features

Așa ar putea arăta clasa Economy în viitor!

alt

Faceți cunoștință cu AirGo, propunerea unui student la inginerie din Malaezia, Alireza Yaghoubi, despre cum ar putea arăta clasa Economy la bordul avioanelor în viitor.

Înainte de a detalia conceptul imaginat de studentul malaezian trebuie spus că această propunere a câștigat premiul internațional James Dyson 2012. Propunerea pare desprinsă din filme precum “Alien” și “2011: A Space Odyssey”, dar dincolo de aspectul futurist se ascund niște soluții ingenioase. Autorul conceptului AirGo susține că acesta oferă un spațiu comparabil cu actualele Business Class, dar ocupă mai puțin spațiu la nivelul podelei și este mai ieftin de produs și de întreținut.

alt

alt

AirGo este compus din două părți distincte: scaunul propriu-zis și un spațiu individual de depozitare pentru fiecare pasager. Modulul scaunului consistă dintr-o structură articulată care include 3 motoare ce permit pasagerului să-și regleze poziția optimă. Touchscreen-ul adiacent poate fi utilizat atât pentru ajustarea poziției scaunului, cât și pentru redarea programelor de entertainment la bord. Ecranele respective și măsuțele rabatabile sunt fixate independent pe o structură ce poate fi dată la o parte sau pliată atunci când nu este folosită. 

alt

alt

Spătarele scaunelor sunt realizate dintr-o plasă ușoară, dar rezistentă de nailon. Materialul se mulează pe corpul pasagerului pentru a evita obosirea mușchilor și previne, de asemenea, transpirația la nivelul spatelului. Menținerea curată a scaunelor este la fel de ușoară, afirmă proiectantul, precum înlocuirea plasei de nailon, reciclabilă. Autorul AirGo susține că propunerea sa oferă cu “200% mai mult spațiu decât la Business Class” – sincer, ne îndoim de acest lucru – și “ocupă cu doar 16% mai mult loc decât un scaun convențional de la Economy”.

alt

Leave a Reply