Industry

A380 Emirates și Qantas, zbor în formație

By 31-03-2013 September 13th, 2014 No Comments
alt

Pentru a marca noul parteneriat dintre Emirates și Qantas două Airbus-uri A380 au zburat în formație duminică, 31 martie, deasupra celebrului pod din Sydney.

Cele două super jumbo-uri au trecut la doar 450 de metri peste Sydney Harbour Bridge, spre deliciul celor prezenți. Este pentru prima dată când două A380-uri aflate în serviciul comercial zboară în formație atât de aproape. La demonstrația aeriană au fost prezenți atât Tim Clark, președintele Emirates, cât și Alan Joyce, CEO-ul Qantas. Cel din urmă a declarat: “Dubai este cel mai bun hub pentru Qantas în secolul 21 și se află la 8 ore de zbor de 75% din populația globului. Este una dintre cele mai importante zile din istoria de 92 de ani a Qantas pentru că acest parteneriat va juca un rol crucial pentru noi în viitor.”

alt

Parteneriatul Emirates-Qantas, denumit de oficialii australieni “o mutare seismică în aviație“, va permite celor două companii să-și combine operațiunile pentru o perioadă inițială de 5 ani, inclusiv coordonarea orarelor de zbor și a prețurilor biletelor. În plus, Qantas își va muta din Singapore în Dubai hub-ul pentru zborurile către/dinspre Europa. De altfel, în ultimele 9 săptămâni Qantas a vândut de 6 ori mai multe bilete spre Europa decât în perioada similară a lui 2012 grație parteneriatului cu Emirates. Primele zboruri Qantas către Londra via Dubai vor pleca astăzi, 31 martie, din Sydney și Melbourne.

alt

Fotografii de la eveniment publicate pe pagina Qantas de Facebook, click aici.

Pentru instantanee publicate pe pagina Emirates de Facebook, click aici.

Leave a Reply