Industry

VIDEO: A350 XWB, primul zbor cu pasageri

By 02-06-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Pe 2 iunie, A350 XWB (MSN2) a decolat in primul zbor ELF (Early Long Flight) cu aproape 250 de pasageri la bord: angajati Airbus si 30 de experti in interioare ai producatorului.

Decolarea a avut loc la ora locala 9:20 AM de pe aeroportul Toulouse Blagnac, zborul durand 7 ore. In aceasta saptamana vor fi efectuate doua asemenea zboruri in conditii reale de zbor, cu insotitori de bord Air France si Lufthansa. Zborurile ELF nu fac parte din procesul de certificare, dar sunt un pas important in dovedirea faptului ca A350 este suficient de “matur” pentru intrarea in serviciul comercial. Primul zbor ELF a fost operat cu MSN2, primul A350-900 echipat cu interior. In cockpit s-au aflat piloti de teste Airbus, in timp ce pasagerii au fost serviti de insotitori de bord Air France instruiti anterior cum sa se descurce cu sistemele din cabina.

alt

Inainte de a reveni la Toulouse, avionul a ajuns peste Oceanul Atlantic, dar si peste o mare parte din vestul si centrul Europei. Un alt obiectiv al acestui zbor: observarea comportamentului sistemelor de la bord: cel de divertisment, spatiile pentru depozitarea bagajelor, toaletele, climatizarea, iluminarea ambientala, etc. De asemenea, zborul a urmarit sa familiarizeze insotitorii de bord cu avionul si cu zonele dedicate pentru odihna lor. Dupa aterizare, cei prezenti la bord, inclusiv pilotii si insotitorii de zbor, au primit chestionare pe care le-au completat, spunand ce le-a placut si ce nu legat de izolarea fonica a cabinei, confortul si ergonomia acesteia si alte aspecte importante pentru pasageri.

Tot astazi, 2 iunie, MSN5 (al 5-lea A350 XWB de test) a fost fotografiat in exteriorul hangarelor din Toulouse, vopsit complet. Este al doilea A350-900 echipat cu interior si va incepe zborurile-test de la mijlocul acestei luni. In premiera pentru Romania, v-am prezentat fotografia de mai jos pe pagina noastra de Facebook.

Acelasi MSN2 a terminat cu succes testele din Florida.
Programul de teste A350 XWB decurge fara surprize.
A350 XWB a bifat testul pistelor cu apa in exces.

http://www.youtube.com/watch?v=5opLHgMbKgo

alt

alt

alt

alt

Leave a Reply