Industry

A350 XWB in livery Qatar Airways si Airbus

alt

Cu ocazia unei ceremonii care a avut loc la Toulouse, Airbus a prezentat al patrulea A350-900 (MSN4). Înmatriculat F-WZNW, avionul este vopsit parțial în livery-ul Qatar Airways, clientul de lansare.

La ceremonie a participat și Akbar Al Baker, CEO-ul Qatar Airways, care a venit la Tolouse pentru un update first-hand despre evoluția programului A350 XWB. Qatar Airways nu va fi doar primul operator de Airbus A350, ci și cel mai mare client, cu 80 de unități comandate. Intrarea în serviciul comercial alături de compania din Doha este programată pentru ultimul trimestru al acestui an.

Al patrulea A350 va intra în curând în flota de test, alături de MSN1, MSN2 și MSN3, urmând să fie supus la teste ce vizează zgomotele exterioare, iluminarea, respectiv dezvoltarea și certificarea avionicii. Totodată, A350 XWB MSN4 va servi pentru antrenamentul piloților Qatar Airways și echipelor de mentenanță. “Sunt mulțumit cu ceea ce am văzut aici, în timpul vizitei”, a declarat Al Baker. “Sunt încrezător că programul evoluează așa cum trebuie și că vom primi primul exemplar A350 în 2014.”

alt

Leave a Reply