Industry

A350 XWB în Bolivia, a doua zi de teste

alt

Pe 7 ianuarie vă spuneam că Airbus A350 XWB (MSN3, înmatriculat F-WZGG) a efecuat primul zbor peste Atlantic și a ajuns în Bolivia, pentru teste la altitudini înalte.

Aeronava poate fi văzută efectuând diferite teste pe aeroporturile Cochabamba (2530 m deasupra nivelului mării) și La Paz (4053 m deasupra nivelului mării). Operațiunile pe aeroporturile aflate la asemenea înălțimi solicită la maxim motoarele, unitatea APU (Auxiliary Power Unit) și alte sisteme. Scopul acestor teste la altitudini înalte este de a demonstra și valida funcționalitatea completă a propulsoarelor, sistemelor și materialelor, dar și de a analiza comportamentul general al avionului în asemenea condiții extreme.

Potrivit Airbus, A350-900 MSN3 aflat în Bolivia efectuează aterizări și decolări cu ambele motoare funcționale, dar și proceduri în care se simulează cedarea unui motor. Totul pentru a culege date legate de caracteristicile operaționale ale propulsoarelor și pentru a valida performanțele la decolare ale noului A350 XWB. În plus, este analizată și funcționarea pilotului automat în timpul aterizărilor automate și a go around-urilor.

De la primul zbor A350 XWB (14 iunie 2013), primele doua aeronave de test (MSN1 si MSN3) au acumulat peste 800 de ore de zbor-test in aproape 200 de zboruri. Cele 5 aeronave de test vor acumula in total 2500 de ore de zbor-test inaintea certificarii. Intrarea in servciul comercial este programata pentru trimestrul IV al acestui an alaturi de Qatar Airways, clientul de lansare. Click aici pentru a vedea toate fotografiile cu Airbus A350-900 in Bolivia.

http://www.youtube.com/watch?v=V1dgHku6V9k

alt

alt

Leave a Reply