Uncategorized

Zborul 370. A ajuns Boeing-ul 777 in Maldive?

alt

Au trecut 11 zile de la disparitia zborului 370 si lista necunoscutelor este mai lunga decat a faptelor concrete. Mai nou, locuitorii unei insule din Maldive sustin ca ar fi vazut, pe 8 martie, avionul disparut.

Potrivit unui ziar local, locuitorii insulei Kuda Huvadhoo din Maldive ar fi vazut in dimineata zilei de 8 martie, in jurul orei 6 AM, un avion mare de pasageri zburand la altitudine joasa. Avionul alb ar fi avut dungi rosii pe fuselaj, descriere care se potriveste cu livery-ul Malaysia Airlines. Locuitorii au spus ca avionul zbura dinspre nord spre sud-est, catre partea sudica din Maldive, Addu.

“N-am mai vazut, pana acum, avioane zburand atat de jos peste insula noastra”, a declarat un localnic. “Stim cum arata hidroavioanele, dar suntem siguri ca nu am vazut unul cu aceasta ocazie”, au completat ei. “Am putut vedea clar chiar si usile aeronavei, atat de jos zbura”. Avionul ar fi fost observat de mai multe persoane, nu doar de una singura. Multi dintre locuitorii insulei au iesit din casa, alertati de zgomotul puternic facut de avion. Ziarul local nu a precizat daca guvernul din Maldive i-a contactat pe anchetatorii malaezieni pentru a le oferi informatii suplimentare.

Stirea din Maldive vine la cateva ore dupa ce un ziar din Malaezia a oferit date despre simulatorul pe care comandantul zborului MH370 il avea acasa, simulator luat de Politie sambata,15 martie, in timpul perchezitiei. In simulator s-au gasit 5 aeroporturi, toate cu piste lungi de 1 km: aeroportul Male International din Maldive, trei aeroporturi din India si Sri Lanka si unul apartinand bazei militare americane Diego Garcia, baza situata in Oceanul Indian. Intrebati daca Boeing-ul 777 Malaysia Airlines a aterizat acolo, oficialii americani si cei malaezieni au negat acest lucru.

In paralel, Michael McCaul, preşedintele Comisiei pentru Securitate Internă din cadrul Camerei Reprezentanţilor SUA, a declarat ca Boeing-ul 777 disparut ar putea fi ascuns, dupa potentiala deturnare, pentru a fi utilizat ulterior la un atac de tipul celor din 11 septembrie 2001. “De un lucru suntem siguri: nu este un accident. Este vorba despre o acţiune deliberată, intenţionată, iar întrebarea este cine se ascunde în spatele ei”, a adăugat McCaul. Potrivit CNN, operatiunile de cautare si salvare se desfasoara acum pe o suprafata egala cu a Australiei (7,69 milioane km2). 26 de tari participa la aceste operatiuni.

Click aici pentru sectiunea dedicata zborului 370, actualizata constant.

alt

Leave a Reply