Industry

787 Dreamliner, aterizare de urgenta

alt

Sâmbătă, 8 martie, un Boeing 787 Dreamliner Japan Airlines care zbura pe ruta Tokyo Haneda – San Francisco a aterizat la Honolulu (Hawaii) după apariția unei probleme hidraulice.

La bordul avionului se aflau 160 de pasageri și 11 membri ai echipajului, care au coborât în siguranță. Situația de urgență a fost declarată la 6 ore după decolare, când indicatoarele din cockpit au arătat că presiunea și nivelul uleiului la unul dintre motoarele General Electric GEnx-1B erau scăzute. Piloții au decis oprirea motorului drept, numărul 2, pentru a evita apariția unui incendiu și au optat să aterizeze în Honolulu, ca măsură de precauție. Un purtător de cuvânt Boeing a declarat că incidentul este investigat pentru a se descoperi cauza.

Aterizarea de urgență a Dreamliner-ului JAL vine la sfârșitul unei săptămâni gri pentru Boeing. Gigantul american a anunțat vineri, 7 martie, că unele dintre 787-urile ce trebuie livrate au fisuri în aripile produse de Mitsubishi Heavy Industries Ltd. Astfel, livrările unităților respective către companiile aeriene vor fi întârziate. Este vorba despre 42 de exemplare, line numbers (ordinea pe banda de producție) cuprinse între 151 și 193. Va reamintim ca All Nippon Airways (clientul de lansare 787-8) si Japan Airlines sunt cei mai mari operatori de Dreamliner din lume, jumatate din unitatile livrate pana acum fiind in flotele lor.

alt

Leave a Reply