Industry

777X a aterizat în tunelul aerodinamic

alt

Boeing a început testele cu 777X, la viteze mici, în tunelul aerodinamic, o etapă importantă în cadrul programului de dezvoltare a noii game. Aceste teste vor dura aproximativ 5 luni.

Testele în tunelul de vânt permit experților să analizeze diferite configurații pentru avion și să simuleze comportamentul acestuia la decolare și aterizare. Macheta folosită pentru aceste teste are o lungime de 4,22 metri și o anvergură a aripilor de 3,92 metri. Sute de senzori sunt integrați în machetă pentru a măsura presiunea și a determina astfel sarcinile ce apar în timpul zborului, dar și performanțele actualului design.

Un oficial Boeing a spus că lucrurile merg conform planului, configurația finală a noului model urmând să fie atinsă în 2015. Gama 777X include versiunile 777-8X și 777-9X, lansate oficial la Dubai Airshow 2013. Urmașul actualului 777 iese în evidență mai ales prin noile motoare General Electric GE9X, cele mai avansate motoare de avion produse vreodată, respectiv prin aripile compozite cu vârfuri pliabile. La Dubai Airshow 2013 Boeing a primit comenzi ferme și angajamente pentru 259 777X din partea Emirates, Etihad Airways, Lufthansa și Qatar Airways.

http://www.youtube.com/watch?v=D798EvD2AtI

Leave a Reply