Industry

Noul aeroport din Berlin, amânat până în 2016

By 20-03-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Doar 4% din terminalul viitorului aeroport Berlin-Brandenburg Willy Brandt poate fi certificat în prezent, astfel că inaugurarea oficială va fi amânată, cel mai probabil, până în 2016.

Pe 8 ianuarie vă spuneam că noul aeroport BER nu va fi inaugurat în acest an. Optimiștii sperau ca deschiderea să aibă loc anul viitor, dar se pare că și acesta este un termen greu de respectat. În prezent, aproape 10.000 mp din terminalul de pasageri sunt gata pentru certificare, conform directorului responsabil cu planificarea, Uwe Hormann. Numeroasele probleme apărute pe noul aeroport, care au amânat inaugurarea în repetate rânduri, “nu s-au agravat semnificativ”, a declarat un oficial. Cea mai mare problemă este reprezentată de sistemul anti-incendiu, Siemens cerând o amânare a inaugurării de cel puțin 18 luni, adică pana la mijlocul anului viitor, pentru punerea la punct a sistemului.

Luna trecută, Hermut Mehdorn, președintele Flughafen Berlin Brandenburg GmbH, a prevenit autoritățile regionale că inaugurarea ar putea avea loc în 2016 dacă problemele legate de construcția viitorului aeroport nu sunt rezolvate. Totodată, zborurile-test pe care compania Germania trebuia să le facă în iulie 2014 pe noul aeroport au fost anulate. BER ar fi trebuit deschis în 2010, după care au apărut noi amânări: 3 iunie 2012, 17 martie 2013, cândva în acest an și, mai nou, probabil în 2015, dacă nu chiar în 2016. Gândit pentru a înlocui actualele aeroporturi Tegel și Schönefeld, Brandebourg – Willy Brandt va avea o capacitate inițială de 27 milioane de pasageri / an. În noiembrie 2013, cotidianul Bild afirma că bugetul inițial pentru realizarea BER, de două miliarde de euro, a crescut la 5,7 miliarde.

alt

Leave a Reply