Industry

Din 15 mai, Fly România aduce value for money

alt

Poziționat între segmentul low-cost și full-service, Fly România își propune să ofere „value for money”. Iată ce am aflat astăzi la conferința de presă prilejuită de lansarea oficială.

Din 15 mai, Fly România (despre care am mai scris) va oferi atât zboruri interne, cât și internaționale. Celor trei aeroporturi din România – Aeroportul Internațional Henri Coandă Bucuresti, Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara și Aeroportul Delta Dunării din Tulcea – li se adaugă alte 6 destinații din Italia, Spania, Germania și Turcia. “Pentru început, vom lansa mai multe rute care vor acoperi atât destinații clasice cu o cerere bine determinată precum București – Timișoara, unde propunem un tarif unic, de 69,90 euro/zbor, cât și destinații inedite sau sezoniere cum ar fi cursa București – Antalya, operațională din iunie. În viitor, intenționăm să extindem rutele și purtăm deja discuții avansate cu mai multe aeroporturi pentru a putea deservi noi destinații, atât interne, cât și internaționale”, subliniază Cătălin Buțu, CEO Fly România.

Prezent la întâlnirea cu presa, Ovidiu Tender – acționar majoritar Ten Airways – a spus că Fly România va opera și zboruri intercontinentale între Guineea-Bissau și Lisabona. “Cursele pe această rută ar putea începe chiar mai devreme de 15 mai”, a precizat pentru Aeronews.ro Roxana Preda, PR Manager. O alta destinatie cu care Fly Romania cocheteaza este Fortaleza, in nord-estul Braziliei. Cei care au făcut simulări pe site-ul Fly România au fost plăcut surprinși să constate că sunt sunați înapoi de un reprezentant al companiei pentru a se asigura că totul a funcționat OK. “O rezervare de bilet efectuata pe website garanteaza tariful pentru 24 de ore”, a declarat Anca Boian, Commercial Manager Fly România. “Feedback-ul din partea primilor pasageri a fost unul pozitiv, lucru care nu poate decât să ne bucure”. Click aici pentru serviciile oferite si aici pentru programul de zbor.

alt

Zborurile pe ruta Timișoara – București vor avea o frecvență zilnică exceptând ziua de sâmbătă, iar Tulcea – București de trei ori pe săptămână. Rutele internaționale vor fi acoperite după cum urmează: Bergamo cu două zboruri pe săptămână din Tulcea, Verona cu trei zboruri săptămânale din Timișoara și București, Genova cu trei zboruri săptămânale din București, Barcelona Reus cu trei curse săptămânale din București, Frankfurt Hahn, cu trei zboruri săptămânale din București și unul din Tulcea și Antalya cu o cursă săptămânală din București începând din luna iunie.

Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69,90 euro/zbor pentru București – Timișoara și 49,90 euro/segment pentru București – Tulcea, în vreme ce pe rutele internaționale prețurile pornesc de la 29,90 de euro/segment. În aceste tarife sunt incluse mai multe servicii: transportul unui bagaj de cabină de maxim 7 kg și a unuia de cală de cel mult 20 kg, dar și servicii de catering la bord: sandwich-uri pe rutele interne, preparate calde pe cele externe, respectiv apă, ceai, sucuri și cafea. Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul companiei, care este deja funcțional, sau de la agențiile partenere. Fly România va oferi și un program frequent flyer de fidelizare a pasagerilor.

alt

Cătălin Buțu – CEO Fly România – a declarat: “Am vizat rutele unde este loc pentru încă un operator, chiar și doi, dar și destinațiile care nu sunt deservite în prezent sau sunt deservite insuficient. Fly România aduce și destinații noi pentru țara noastră, vezi Barcelona Reus. În ceea ce privește Timișoara, este o destinație unde traficul de business prezintă o oportunitate”, a adăugat Buțu. “Acolo operează deja două companii aeriene românești, dar mai este potențial de trafic pentru cel puțin altele două.” L-am întrebat pe CEO-ul Fly România dacă intenționează să deschidă și zborurile spre Chișinău, răspunsul fiind “se studiază inaugurarea și a altor rute, spre destinații populare în rândul pasagerilor români”. De asemenea, Cătălin Buțu a spus că a primit numeroase întrebări legate de deschiderea zborurilor spre Cluj-Napoca și Iași.

“Lansarea Fly România nu are nici o legătură cu situația în care se află Carpatair”, a precizat Cătălin Buțu, afirmând că proiectul Fly România este în lucru de ceva timp. “Nu suntem un operator low-cost, ne poziționăm între segmentul low-cost și full-service și oferim value for money. “Site-ul nostru este funcțional, avem un feedback bun legat de rezervări și suntem prezenți în GDS: Amadeus, Galileo, Sabre. Dezvoltăm, în prezent, rețeaua de agenții partenere și ne axăm pe promovarea brand-ului, respectiv a vânzărilor de bilete.” CEO-ul Fly România estimează că 100.000 de pasageri vor călători cu această companie în primul an de operare, dintre care 30.000 pe rutele interne. Tot în primul an, cifra de afaceri este estimată la 15 milioane de euro. Tot la conferința de presă am aflat că operațiunile Fly România sunt conduse de o echipă de management cu o experiență medie de 10 ani în aviație.

alt

Pentru început, Fly România va opera zboruri cu aeronave McDonnell Douglas MD-82 și MD-83 de 170 locuri aparținând companiei aeriene Ten Airways, două provenind de la Alitalia, operatorul anterior. Avioanele sunt echipate conform standardelor în domeniu și respectă toate normele de siguranță operațională. Treptat, Fly România intenționează să achiziționeze și alte avioane, 3-4 la număr, Boeing 737. Dorind să elimine îndoielile unora legate de vârsta MD-urilor, Cătălin Buțu a precizat că numeroase companii aeriene de calibru le utilizează cu succes – vezi Alitalia, Delta, American Airlines – fiind “recunoscute pentru fiabilitatea lor”. 

Ten Airways este o companie aeriană cu capital românesc, care și-a început activitatea în 2010. Compania deține o flotă de 6 aeronave MD-82 și 83. Până în prezent, a operat zboruri în sistem charter și wet-lease, ceea ce presupune închirierea aeronavei cu tot cu echipaj și celelalte servicii pentru a opera în numele unei alte companii. Printre clienții Ten Airways se numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Royal Maroc, Air Mediterranee sau Blue Panorama (wet-lease), respectiv Perfect Tour și Paralela 45 (charter). Anul trecut, în 7000 de ore de zbor, Ten Airways a transportat peste 300.000 de pasageri pentru companiile partenere. Noi le uram succes si avioane cat mai pline!

alt

http://www.youtube.com/watch?v=bnM94SKGDjI

Leave a Reply