Industry

Zlatko Zlatic, noul Director Comercial Lufthansa pentru Romania si Republica Moldova

Lufthansa Group l-a numit în luna martie pe Zlatko Zlatic în funcția de director comercial pentru România și Republica Moldova. Acesta va fi bazat la București, de unde va coordona operațiunile comerciale și de vânzări ale companiilor aeriene din cadrul Lufthansa Group din România și Republica Moldova.

Zlatko Zlatic (52 ani) contribuie la noua sa poziție cu vaste cunoștințe în domeniu acumulate printr-o experiență îndelungată de management în cadrul companiilor aeriene. De profesie economist, Zlatic și-a început cariera la Lufthansa Group în anul 2001, în funcția de Key Account Manager la Lufthansa Cargo. După doi ani de activitate în calitate de Director Comercial la Frankfurt, acesta a obținut cunoștințele practice despre formarea profesională lucrând cu celelalte departamente. Din postura de director general de vânzări în Ho Chi Minh City (Vietnam) din anul 2007 până în 2009, iar apoi în Algier în perioada 2010-2015, Zlatic a dobândit o experiență solidă în activitatea comercială de zboruri pentru pasageri. Înainte de a se reloca la București, acesta a coordonat operațiunile Lufthansa în Abuja (Nigeria).

Zlatko Zlatic va prelua poziția ocupată anterior de Antonio Tassone, care devine Director Regional pentru Egipt și Africa de Nord în cadrul Lufthansa Cargo AG.

Lufthansa Group oferă în prezent peste 180 de zboruri săptămânale din România către cele patru centre din Europa; Eurowings oferă zboruri din București către Düsseldorf, Austrian Airlines operează pe rutele Sibiu, Iași și București până la Viena. Swiss are o conexiune de zbor de la București la Zürich iar Lufthansa oferă zboruri din Cluj, Sibiu, București și Timișoara spre Munchen și Frankfurt.

Leave a Reply