Features

Zborurile Virgin Galactic, autorizate de FAA

alt

FAA (Federal Aviation Administration, SUA) a autorizat Virgin Galactic sa inceapa zborurile spatiale comerciale de la SpacePort America, situat in New Mexico.

In comunicatul din 28 mai, oficialii companiei fondate de Sir Richard Branson precizeaza ca aprobarea FAA da unda verde zborurilor galactice care vor fi efectuate cu SpaceShip Two. Aceste zboruri vor fi integrate in reteaua nationala aeriana din SUA, urmand sa fie coordonate de turnul de control din Albuquerque, New Mexico. Acordul cu FAA prevede ca navetele Virgin Galactic pot survola si bazele Fortelor Aeriene americane de la White Sands (centru de testare pentru rachete), respectiv Edwards. Primul zbor comercial Virgin Galactic ar trebui sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an. Pana acum, peste 600 de bilete au fost vandute, pretul unuia fiind de 250.000 de dolari.

Chiar daca am mai scris despre Virgin Galactic pana acum, o scurta recapitulare nu strica. SpaceSport America a fost inaugurat pe 17 octombrie 2011, in prezenta miliardarului si fondatorului Grupului Virgin, Sir Richard Branson. Proiectat de celebrul arhitect Norman Foster, SpaceSport America poate primi pana la 5 navete SpaceShipTwo (VSS Enterprise) si doua WhiteKnightTwo (avioanele care transporta navetele), dar si instalatiile de pregatire a “astronautilor” si centrul de control. Cu o capacitate de 6 persoane, SpaceShipTwo a efectuat primul zbor in 2010, ultimul avand loc pe 10 ianuarie 2014. Atunci, naveta a atins o altitudine de 21.000 de metri si a zburat cu 1,43 Mach.

alt

alt

alt

http://www.youtube.com/watch?v=pwm3leZu-O0

http://www.youtube.com/watch?v=H-khULLjtgU

Leave a Reply