Industry

Wizz Air va comanda Airbus A321neo

Wizz Air a semnat un acord cu Airbus pentru achiziția a 110 unitati A321neo cu livrare începând din 2019. Operatorul low-cost va lua si 90 de optiuni.

La preturi de lista, comanda fermă are o valoare de peste 12,5 miliarde USD, la care se vor aplica reduceri. Airbus-urile A321neo cu configurația Cabin Flex vor oferi 239 de locuri la standardul de confort de 18 inch. „Această aeronavă din familia neo (New Engine Option) oferă costuri de operare semnificativ mai mici și un consum de combustibil redus, ceea ce va avea un impact direct asupra costurilor noastre” a afirmat József Váradi, CEO-ul Wizz Air. Finalizarea comenzii este supusă aprobării finale a condițiilor acordului de către Consiliul Director Wizz Air, negocierii cu succes a contractului final și, ulterior, validării de către acționariatul Wizz Air.

Noile avioane le vor înlocui pe cele existente, când ele vor fi returnate companiei de leasing, și vor oferi capacitate adițională pentru dezvoltarea Wizz Air în viitor. Conform acordului, Wizz Air are posibilitatea să înlocuiască o parte din aeronavele A321neo cu Airbus A320neo, în funcție de nevoile viitoare ale companiei. În urma înțelegerii, Wizz Air va anula comanda pentru 10 aeronave din familia A320ceo programate pentru livrare în 2018, conform acordului existent deja între Wizz Air și Airbus S.A.S.

„Am analizat mai multe variante pentru această comandă dar Airbus a oferit cea mai bună combinație de aeronave, eficiență a costurilor, servicii de asistență și preț, astfel că a fost firesc să ducem mai departe deja îndelungata relație cu aceștia, în condițiile în care continuăm să ne extindem acoperirea pe suprafața și în afara Europei”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air. „Operațiunile noastre vor înregistra costuri semnificativ mai mici odată cu aceste noi aeronave, mulțumită inovațiilor la nivelul cabinelor, celor mai noi tehnologii de motoare și îmbunătățirilor eficienței.”

„Așa cum compania a subliniat recent, avem o oportunitate interesantă și convingătoare de creștere în Europa Centrală și de Est, unde ratele de creștere ale PIB-urilor le depășesc semnificativ pe cele ale piețelor mai mature din Europa de Vest, iar tendința pentru transportul aerian este în creștere”, a spus Váradi. „Comanda noastră pentru 110 aeronave A321neo va oferi platforma de susținere pentru dezvoltarea constantă pe termen lung, ne permite să continuăm să oferim tarife reduse clienților din CEE și nu numai și facilitează o creștere puternică și în următorul deceniu.”

INSIDER / A321, biletul de intrare Wizz Air in Rusia.

Leave a Reply