Industry

Wizz Air: un nou simulator A320 la Budapesta incepand din vara

Wizz Air va instala un simulator A320 la centrul de pregătire a echipajelor din Budapesta și va crește astfel funcționalitatea programului pentru piloți, considerat deja unul dintre cele mai bune derulate de o companie aeriană.

Simulatorul fix, dedicat aeronavelor din familia A320, va fi operațional din această vară și va suplimenta simulatorul complex Wizz Air, oferind companiei o flexibilitate crescută pentru a se asigura că echipajele de zbor își mențin standardele ridicate de pregătire. Totodată, acesta permite planificarea de alte opțiuni pentru a răspunde nevoilor de training cerute de creșterea Wizz Air din viitor. Simulatorul, o replică fidelă a unei carlingi Airbus A320, este identic cu un simulator de zbor complet, însă fără mișcare, și include un sistem vizual cu o calitate ridicată, cu vibrații și sunete, pentru a reda condiții cât mai reale de zbor. Dispozitivul, furnizat de MPS, va fi folosit pentru trainingul piloților de diferite aeronave din clasa A320, inclusiv pentru obținerea de licențe pe tipul specific de aeronavă, și pregătirea unor însoțitori de zbor.

Wizz Air a înregistrat o creștere cu 22% a pasagerilor transportați în 2015, până la 19,2 milioane, de la 15,8 milioane în 2014. Wizz Air a devenit recent primul transportator low-cost din Europa care va opera un Airbus A321ceo cu 230 de locuri, varianta curentă de producție din această clasă, corespunzătoare aeronavelor A320 Wizz Air, cu 180 de locuri. Această decizie scade costurile de operare deja reduse ale companiei, ceea ce reconfirmă că Wizz Air, va continua să ofere tarife foarte mici pentru pasageri. Wizz Air a fost numită recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World (ATW), una dintre cele mai importante reviste din industria aviatică.

Comandantul David Morgan, Chief Flights Operations Officer Wizz Air, a declarat: “Suntem încântați de parteneriatul cu MPS pentru achiziția acestui nou simulator A320 fix. Acesta va îmbunătăți substanțial capacitatea existentă de pregătire prin extinderea simulatorului complex de la centrul de training din Budapesta. Wizz Air este recunoscut pentru trainingul la standarde internaționale și nivelul de pregătire al piloților, iar acest simulator reconfirmă angajamentul nostru pentru menținerea acestor standarde în același timp cu evoluția impresionantă a companiei.”

Leave a Reply