Industry

Wizz Air mută 4 rute pe Ciampino (Roma)

alt

Din 7 mai Wizz Air va muta 4 dintre cele 8 rute de pe Fiumicino pe aeroportul Ciampino din Roma. Decizia a fost luată în urma creșterii costurilor de aeroport pe Fiumicino.

Trei dintre cele 4 rute sunt operate către și dinspre România. Este vorba despre zborurile spre Cluj Napoca, Timişoara și Târgu Mureş. A patra rută care va fi operată de pe aeroportul Ciampino este cea către Gdansk, Polonia. Wizz Air a luat o decizie similară şi în România, mutând în urmă cu 2 ani o serie de zboruri de pe aeroportul Cluj Napoca pe cel din Târgu Mureş ca urmare a introducerii unor taxe de aeroport noi. Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-fare, low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează de pe 15 aeroporturi din Italia pe 60 de rute din şi spre Italia.

“Wizz Air oferă clienţilor tarife incredibil de mici şi va continua să colaboreze preponderent cu aeroporturi care oferă costuri mai reduse. Pe rutele noastre de la Roma spre Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Gdansk transportăm peste 140.000 de pasageri anual cu tarife foarte scăzute. Pierderea unui aeroport reprezintă câştigul altuia, iar după ce taxele de aeroport de pe Fiumicino au fost crescute la un nivel nerezonabil, care nu permite promovarea turismului şi protejarea locurilor de muncă, am decis să mutăm aceste operaţiuni pe aeroportul Ciampino. Deşi continuăm să operăm pe 4 rute de la Fiumicino (Praga, Sofia, Vilnius şi Varşovia) putem confirma că doar aeroporturile cu cele mai reduse taxe vor beneficia de creşterea de trafic semnificativă pe care o generează Wizz Air”, a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager.

Leave a Reply