Industry

Wizz Air: Craiova – Milano, noi rute spre Est

alt

Pe 13 mai Wizz Air a lansat ruta Craiova – Milano Bergamo. Cu ocazia evenimentului Routes Europe din Budapesta Joszef Varadi, CEO-ul Wizz Air, a vorbit despre viitoarele rute.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost, low-fare din Europa Centrala si de Est, a lansat ruta Craiova – Milano Bergamo cu o săptămână mai devreme decât era programată inițial. Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, A320-ul Wizz Air care a venit de la Milano a transportat 154 de pasageri. Zborul retur, ce a decolat din Craiova la 19:20, a avut la bord 172 de pasageri din totalul celor 180 de locuri disponibile, afirmă Gazeta de Sud. Pentru început ruta va fi operată de două ori săptămânal – luni și vineri – cu Airbus-uri A320. În primul an Wizz Air estimează că va transporta cel putin 30.000 de pasageri pe această rută. Biletele pot fi rezervate pe site-ul companiei cu prețuri ce pornesc de la 72 RON / segment.

alt  

Vorbind la evenimentul Routes Europe din Budapesta, CEO-ul Joszef Varadi a afirmat că extinderea rețelei de rute Wizz Air către Est este vitală pentru companie. “Acest model de business are potențial de creștere. Anul trecut am crescut cu circa 20% în ceea ce privește încasările și cred că o creștere suplimentară de 15-20% în următorii ani este plauzibilă”. În condițiile în care situația economică de pe “bătrânul continent” este încă delicată, Wizz Air analizează noi destinații precum Kutaisi (Georgia) și intenționează să deservească Dubai (EAU) și din alte orașe în afara celor 4 anunțate deja: Budapesta, Bucuresti, Kiev si Sofia. Reamintim ca pe 17 iunie Wizz Air va lansa ruta Budapesta – Baku (Azerbaijan), o alta destinatie importanta pentru expansiunea estica, urmand ca din 28 octombrie sa inceapa zborurile spre noul aeroport Dubai World Central (DWC).

“Din punctul de vedere al unui operator low-cost aceste piețe nu sunt deservite pe atât de mult pe cât ar trebui”, a precizat Varadi. “Dacă vrei să te duci într-un loc precum Baku, în Azerbaijan, simți că (liniile aeriene) iau pielea de pe tine.” CEO-ul companiei a precizat că Wizz Air nu-și va modifica filozofia ultra low-cost pentru a intra pe aceste piețe din Est. De asemenea, Varadi a mai afirmat că Wizz Air nu va renunța să opereze cu un singur tip de avion – Airbus A320, 39 de unități în flotă – dar nu exclude posibilitatea introducerii în serviciu și a Airbus-urilor A321.

alt

Leave a Reply