Industry

Wizz Air a inaugurat noul centru de instruire din Budapesta

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și principalul transportator aerian din România, a sărbătorit deschiderea noului său centru de instruire de ultimă generație de 3.800 de metri pătrați în Budapesta, Ungaria.

Cel mai nou centru de instruire al Wizz Air, care a fost dezvoltat de către WING, dezvoltator de top din Ungaria, este unul dintre cele mai avansate centre de formare în aviație din Europa, echipat cu două simulatoare de zbor complete din seria Airbus A320 CAE 7000XR. În cadrul unui acord de 10 ani, CAE furnizează pentru Wizz Air servicii de operare a centrelor de instruire prin operarea și întreținerea echipamentelor de antrenament pentru compania aeriană la noul sediu. Centrul de instruire va avea, de asemenea, un Cabin Emergency Evacuation Trainer foarte modern de la TFC dar și un V9000 Commander Next-Generation Fire Trainer de la Flame Aviation. Este un centru integrat în care se pot desfășura toate pregătirile piloților și ale echipajului de cabină.

Găzduind până la 300 de stagiari pe zi la capacitate maximă – proveniți din întreaga rețea Wizz Air – noul centru este capabil să găzduiască cursuri de teorie, precum și exerciții practice, cum ar fi simularea zborurilor sau situațiile din cabine. Instruirile inițiale și recurente la sol și calificările type ratings fac parte, de asemenea, din oferta de formare. Noul centru găzduiește Wizz Air Pilot Academy, lansată în septembrie în Ungaria, care oferă tinerilor ambițioși cu experiență sau fără experiență de zbor posibilitatea de a obține o licență de pilot comercial și perspectiva de a lucra ca pilot în cadrul companiei. În cadrul programului, WIZZ va sprijini toți cadeții înscriși în program care îndeplinesc anumite condiții, cu prefinanțarea unei părți semnificative din taxele de școlarizare, pentru a-i ajuta să își înceapă cariera ca piloți. Cursurile de înaltă calitate, conform standardelor Wizz Air, vor fi furnizate de școlile de piloți contractate.

Deschiderea noului centru de formare Wizz Air reprezintă o investiție de peste 30 de milioane de euro, precum și o investiție în talentele de clasă mondială, care acum își pot îndeplini visele de a deveni piloți sau membri ai echipajului de cabină, la acest complex ultramodern, situat convenabil în inima Europei Centrale, Budapesta. Având opțiunea de a adăuga un al treilea simulator, compania se pregătește în mod clar pentru o creștere fără precedent și pentru a atinge obiectivul de a deveni o companie aeriană care operează 300 de aeronave.

József Váradi, CEO al Wizz Air, a declarat: “Wizz Air se mândrește cu o cultură deosebită în materie de siguranță și suntem încântați să deschidem acest nou centru de formare de ultimă generație aici, la Budapesta, care marchează un reper important în istoria companiei. Această nouă unitate, care găzduiește Wizz Air Pilot Academy, precum și instruirile recurente ale echipajului nostru actual, aduce o nouă eră în formarea echipajului și dă asigurări că Wizz Air este gata să devină o companie aeriană de trei sute de aeronave și zece mii de membri ai echipajului care transportă o sută de milioane de pasageri pe an. Suntem încântați să aducem talente de clasă mondială din întreaga rețea WIZZ și membri ai echipajului viitorului să se pregătească la acest centru modern de instruire, în Ungaria”.

Marc Parent, președintele și CEO, CAE declară: “Este un privilegiu să fim aici, astăzi, și să sărbătorim marea deschidere a noului centru de formare Wizz Air de la Budapesta. Avem o istorie îndelungată cu Wizz Air, ca parteneri de formare, și suntem încântați să ne extindem relația cu compania, oferind servicii de operare a centrelor de instruire și două noi simulatoare de zbor complete Airbus A320. Așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm relația în următorii 10 ani “.

Noah Steinberg, președinte și CEO la WING, declară: “Wing este o companie de top din Ungaria. Scopul nostru este de a oferi soluții imobiliare de clasă mondială pentru marile corporații care activează în Ungaria, ca partener de încredere pe termen lung al acestora. Wizz Air este una dintre aceste companii, un lider pe piața Europeană care operează din Ungaria. Noul centru de formare Wizz Air, care încorporează tehnologie de vârf, este de o importanță strategică pentru economia maghiară. Wing a dezvoltat proiectul pe baza unui contract de închiriere pe termen lung cu Wizz Air. Proprietatea se află în imediata apropiere a Aeroportului Internațional Liszt Ferenc din Budapesta și reprezintă cel mai avansat centru de formare aviatic din Ungaria și din întreaga regiune. Wing se angajează să creeze o valoare arhitecturală, funcțională și economică pe termen lung, prin dezvoltarea și funcționarea proprietăților noastre, așa cum este ilustrat de proiectele recent lansate, cum ar fi noul sediu al Telekom, noua clădire a companiei Ericsson House HQ, hotelul ibis Styles Budapest Airport Hotel, recent deschis, iar acum noul Wizz Air Training Center.”

Tamás Menczer, purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar de Externe, declară: “Guvernul ungar a stabilit două obiective principale atunci când a făcut din comerțul internațional o prioritate a politicii sale externe: de a ajuta companiile naționale să concureze pe piețele externe și să atragă investiții străine în Ungaria. Nici unul dintre aceste obiective nu este posibil fără o infrastructură de transport robustă. Fiind o economie mică și deschisă, este vital ca Ungaria să fie ușor și rapid accesibilă, iar Wizz Air joacă un rol important, fiind cea mai mare companie aeriană din Europa Centrală și de Est. Nu este o coincidență faptul că Wizz Air a fost numită Linia Aeriană Europeană a Anului în 2017. Îi felicităm pe toți cei care au contribuit la construirea acestui centru futurist și impresionant, o realizare remarcabilă finalizată în decurs de opt luni. Succesul companiei Wizz Air este succesul economiei Ungariei, astfel încât WIZZ poate conta, în continuare, pe sprijinul guvernului în domenii precum cele economice sau diplomatice.”

Leave a Reply