Industry

Wizz Air: a doua aeronava la Craiova si 3 rute noi din martie 2017

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est și cel mai mare operator aerian din România, a anunţat astăzi alocarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 bazei sale din Craiova.

Aceasta va urma să opereze din martie 2017 trei rute noi spre Madrid în Spania, Köln în Germania şi Liverpool în Marea Britanie. Anunţul de astăzi vine la puţin timp după adăugarea destinațiilor Paris Beauvais şi Veneţia Treviso în reţeaua WIZZ de rute cu preţ redus. Primul zbor WIZZ a decolat de la Craiova spre Londra Luton în 2013, iar după doar un an de activitate, Wizz Air a alocat o aeronavă nouă Airbus A320 la Aeroportul Internațional Craiova. Odată cu stabilirea bazei operaționale, WIZZ a creat 36 de locuri de muncă directe și a lansat mai multe rute cu tarife reduse spre destinații populare cum ar fi Roma, Milano, Bologna în Italia și Barcelona în Spania.

În 2015 Wizz Air a transportat aproape 150.000 de pasageri pe rutele din Craiova și a susținut peste 100 de locuri de muncă pe plan local. Noua aeronavă reprezintă o investiție WIZZ în Craiova, de 98 de milioane de euro şi ofera 36 de locuri de muncă în cadrul companiei, ceea ce face ca numărul angajaţilor direcţi să crească la 72. Noii colegi Wizz Air se vor alătura echipei locale, ce oferă servicii excelente la fiecare zbor. După anunţul de astăzi, din Craiova, compania oferă acum 10 rute cu tarife scăzute spre 5 ţări. Biletele sunt disponibile și pot fi rezervate pe wizzair.com de la 99 RON.

screen-shot-2016-11-03-at-10-28-28

Johan Eidhagen Chief Marketing Officer Wizz Air, a declarat astăzi la o conferință de presă de la Craiova: “Am început operaţiunile în Craiova în 2013 cu misiunea de a face călătoriile cu avionul accesibile în Sud – Estul României. Subliniind încă o dată angajamentul faţă de această regiune, un an mai târziu am deschis baza WIZZ pe aeroportul din Craiova şi lansăm şi mai multe oportunităţi de călătorie la preţ redus în România. Alocând a doua aeronavă bazei noastre din Craiova creăm şi mai multe locuri de muncă la nivel local şi adăugăm rute interesante reţelei noastre în continuă creştere. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România suntem mereu aproape de pasagerii noştri şi aşteptăm cu nerăbdare continuarea parteneriatului eficient cu aeroportul din Craiova”.

Mircea Ovidiu Dumitru, Directorul General al Aeroportului Internațional Craiova: “Suntem încântaţi să vă arătăm astăzi că parteneriatul Aeroportului Internaţional Craiova cu compania Wizz Air este unul real, de durată şi în beneficiul mutual. Declaraţia prietenilor noştri dovedeşte încrederea de care se bucură aeroportul şi Regiunea Oltenia în deciziile de dezvoltare ale Wizz Air şi suntem siguri că vom mai veni curând în faţa dumneavoastră şi cu alte surprize.”

craiova-wizz-011

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, a declarat: „Anunțul companiei Wizz Air completează tabloul unui an de succes al Aeroportului Internațional Craiova, un an de referință prin realizări și prin lucrurile remarcabile care s-au întâmplat la această instituție din subordinea Consiliului Județean Dolj. În 2016, au fost duse la bun sfârșit componente-cheie ale proiectului de reabilitare derulat cu fonduri europene, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, prin care am reușit să îmbunătățim infrastructura de mișcare, să creștem gradul de siguranță și capacitatea de operare. Tot în acest an, numărul pasagerilor a cunoscut o ascensiune notabilă, iar aeroportul și-a depășit deja propriul record, estimându-se că, la finele lui decembrie, va trece de pragul de 200.000 de călători.

Nu în ultimul rând, în 2016 am avut și o diversificare spectaculoasă a gamei de zboruri. Dacă la sfârșitul lui septembrie, erau anunțate noile rute către Paris și Veneția, acum vorbim despre alte trei mari orașe cu care Craiova este conectată: Madrid, Liverpool şi Köln. Practic, în puțin mai mult de o lună, s-a produs o dublare a numărului destinațiilor către care putem călători. Este evident faptul că o nouă investiție amplă, în extinderea Aeroportului Internațional Craiova, a devenit deja o necesitate, o direcție spre care ne vom îndrepta, în anii următori, cu toată forța.“

craiova-wizz-012

Leave a Reply