Industry

Wizz Air: +16% pasageri in Romania in 2015, mai multe rute si aeronave

Wizz Air și-a continuat creșterea în România în 2015 cu aproape 16% mai mulți pasageri transportați față de 2014. Totodată, compania și-a extins numărul de rute și a adăugat noi aeronave bazelor din țară, pentru a răspunde cererii în creștere.

“Pasagerii care călătoresc spre și din România continuă să fie receptivi la zborurile cu tarife scăzute ale Wizz Air”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air. “Creșterea s-a resimțit la nivelul tuturor categoriilor de clienți din România, fie că este vorba de aducerea împreună a familiilor care lucrează în afara țării, de transportul turistilor care vizitează această țară frumoasă sau de oferirea de frecvențe crescute către orașele importante din Europa de Vest pentru călătorii în scop de afaceri.”

Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de oameni de la aeroporturile din România comparativ cu 3,9 milioane în 2014. Unul dintre evenimentele importante din 2015 a fost anunțul bazei de la Iași, care va deveni a 23-a bază operațională Wizz Air, începând cu luna iulie 2016. Cele mai noi rute Wizz Air anunțate sau a căror operare a început în 2015 includ București – Glasgow, Birmingham și Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster / Sheffield și o destinație nouă, Berlin. Cele mai noi rute din Iași sunt către Bologna, Larnaca, Roma și Tel Aviv.

În martie, Wizz Air a adăugat un nou zbor de la cel de-al 8-lea aeroport din România, pe ruta Constanța – Londra Luton. O nouă rută de la Tîrgu Mureș spre Karlsruhe/Baden-Baden a fost anunțată în noiembrie, care se adaugă noilor rute spre Dortmund, Frankfurt Hahn și Munchen-Memmingen. În prezent, Wizz Air oferă 107 rute spre 16 ţări, din 8 aeroporturi din România. În 2015, în toată reţeaua, Wizz Air a avut o creştere cu aproape 22 de procente în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, de la 15,8 milioane în 2014, la 19,2 anul trecut.

„Am descoperit în rețeaua Wizz Air oameni care analizează diferiți factori când aleg o companie de transport aerian pentru a le fi parteneri, dar principalul motiv, care rămâne constant, este dat de tarifele reduse”, spune Varadi. „De aceea, modelul nostru cu tarife scăzute şi numeroase opţiuni de servicii, cum ar fi bagajele de cală de 32 de kg, prioritatea la îmbarcare, sau loc extra la picioare continuă să încurajeze călătoriile spre şi dinspre Europa Centrală şi de Est, iar acest lucru stimulează creşterea economică oriunde zboară avioanele companiei noastre”.

Compania a avut şi alte repere demne de menţionat în 2015, incluzând listarea la London Stock Exchange (IPO), dar şi comanda importantă pentru 110 aeronave Airbus A321neo, ceea ce va acorda Wizz Air şi mai multă flexibilitate pentru a gestiona cererea pentru călătorii (livrările aeronavelor vor avea loc între 2019 şi 2024). De asemenea, Wizz Air a adoptat o nouă identitate vizuală, dar şi o grafică nouă de aeronave tocmai pentru a reflecta aşteptările de călătorie în schimbare ale clienţilor.

Noile servicii introduse în 2015 includ locuri alocate, îmbunătăţirea serviciului de prioritate la îmbarcare, care acum oferă posibilitatea unui mic bagaj de mână extra, şi o nouă categorie de tarifuri Plus Fare care beneficiază de un bagaj de cală de 32 de kg, un bagaj mare de cabină, prioritate la îmbarcare şi check–in în aeroport. Wizz Air a anunţat semnarea unui nou contract cu Lufthansa Technik Maintenance International (LTMI) pentru furnizarea de servicii curente de mentenaţă pentru bazele din București, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureş, Timişoara şi Craiova.

În noiembrie, Wizz Air a devenit prima companie low-cost care operează cu aeronave A321ceo cu 230 de locuri, versiunea curentă a aeronavei A320, cu 180 de locuri. Această schimbare reduce costurile de exploatare deja scăzute, ceea ce înseamnă că Wizz Air poate să ofere tarife mici pasagerilor. Wizz Air o să înceapă să opereze cu noua aeronavă A321ceo în România anul acesta. Recent, Wizz Air a fost numită de către Air Transport World cea mai valoroasă linie aeriană a anului (Value Airline of the Year) pentru succesul său din 2015. Foto: MLA Photography.

Leave a Reply