Industry

Wizz Air: 15 ani si 200 de milioane de pasageri

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai mare creștere din Europa, sărbătorește 15 ani de la primul său zbor, precum și 200 de milioane de pasageri transportați. Primul zbor al Wizz Air a avut loc pe 19 mai 2004 de la Katowice spre Londra Luton.

De atunci, flota companiei a crescut la 112 aeronave Airbus și include inclusiv ultima generație de aparate de zbor A321neo, cu două motoare cu turbină Pratt & Whitney, adică cea mai eficientă aeronavă cu un singur culoar din lume. Pasagerii care aleg să călătorească la bordul noilor aeronave A321neo (video) beneficiază de cele mai mici tarife mulțumită consumului scăzut de combustibil și configurației cu 239 de locuri. Totodată ei sunt siguri că zborul are cel mai mic impac asupra mediului.

Privind înapoi în ultimele 12 luni, Wizz Air are cu ce să se mândrească: a devenit pionierul transportului aerian în Austria prin deschiderea operațiunilor sale de la aeroportul internațional din Viena; a fondat Wizz Air UK, o bază aeriană ce va deține în curând o flotă de 11 aeronave noi Airbus A320 și A321; a sărbătorit aeronava cu numărul 100 printr-un livery special; a deschis la Budapesta cel mai nou centru de training, cu o investiție de peste 300 de milioane de euro; a deschis zboruri comerciale de la cea mai nouă bază WIZZ din Cracovia; alte 256 de aeronave din următoarea generație Airbus A321neo urmează să facă parte din flota WIZZ și să extindă rapid flota.

În cei 15 ani de activitate, Wizz Air a câștigat încrederea și loialitatea a 200 de milioane de pasageri. WIZZ a atins 100 milioane de pasageri în octombrie 2015 și a durat mai puțin de patru ani pentru a dubla acest număr. Pentru a marca această realizare notabilă, toți pasagerii zborului de la Kiev, Ucraina până la Katowice, Polonia au fost întâmpinați la sosire de managementul Wizz Air și al Aeroportului Internațional Katowice, cu o mică petrecere la fața locului și cu vouchere în valoare de 200 EUR.

József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air, a declarat: “Am operat primul nostru zbor în 2004 între Polonia și Regatul Unit, iar astăzi, 15 ani mai târziu, sărbătorim un total de 200 de milioane de pasageri transportați de la 146 aeroporturi din 44 de țări. Deși este incontestabil faptul că angajații noștri sunt cel mai important “motor” al acestei realizări, există și patru elemente cheie care au diferențiat WIZZ față de concurenți și au contribuit la stabilirea poziției noastre strategice de neegalat în Europa. Datorită modelului nostru excepțional de afaceri ULCC (Ultra Low Cost Carrier), suntem lideri de cost în industrie și una dintre cele mai valoroase companii aeriene din Europa. Poziția noastră de lider pe piață și concentrarea noastră asupra regiunii CEE (Central and Eastern Europe) ne oferă un avantaj unic, permițându-ne să intrăm pe o piață încă în creștere, în care ne străduim să atragem noi pasageri, mai degrabă decât să concurăm pentru pasagerii companiilor aeriene deja existente. Avem o comandă de peste 250 de aeronave A321neo, un activ extrem de valoros care schimbă cu adevărat regulile jocului pentru WIZZ, oferind cel mai mic cost unitar și cea mai mică amprenta de mediu per pasager, precum și zgomot redus și amprenta NOX. De asemenea, organizația noastră multiculturală, reprezentată din peste 50 de naționalități, arată că avem o viziune cu adevărat globală, luăm decizii echilibrate și ne adaptăm rapid la schimbări. Le mulțumesc clienților noștri, partenerilor și, bineînțeles, echipei WIZZ pentru încrederea și sprijinul acordat în decursul acestor 15 ani și putem spune fără îndoială că ne așteaptă încă 15 ani interesanți”.

Leave a Reply