Industry

Wizz Air – 13,5 milioane pasageri în 2013

alt

Wizz Air, cea mai mare linie aeriană low-cost din Centrul şi Estul Europei, a transportat 13,5 milioane de pasageri în 2013, reprezentând o creştere de 12% comparativ cu anul precedent.

Anul trecut, gradul mediu de încărcare pe zborurile din rețeaua Wizz Air a fost de 86%. În România, Wizz Air a transportat 3,2 milioane de pasageri în 2013, cu 14% mai mulţi decât în 2012. Compania a anunţat pentru 2014 noi rute din Craiova spre Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, ce se vor adăuga reţelei locale, de 72 de rute. Flota Wizz Air este compusă în prezent din 45 aeronave Airbus A320 şi va creşte la 53 în acest an, odată cu livrarea noilor aeronave. Flota va deservi o reţea aflată în continuă creştere ce include deja noile baze Wizz Air în Lviv, Ucraina şi Craiova, România ce vor fi deschise în 2014. Operaţiunile deja existente în Bucureşti, Budapesta, Skoje, Sofia, Vilnius şi Varşovia se vor extinde în următoarele luni.

József Váradi, Chief Executive Officer la Wizz Air a declarat: “Continuăm să aducem tarife accesibile în noile pieţe şi suntem angajaţi să creştem numărul de pasageri în Europa dar şi dincolo de continent. În prezent operăm 300 de rute în 35 de ţări. Oferim tarife accesibile tuturor precum şi o gamă largă de produse şi servicii adiţionale, disponibile clienţilor pentru a-şi personaliza călătoria în funcţie de preferinţe”. 

Leave a Reply