Industry

Vizitează Istanbulul cu Turkish Airlines!

alt

Pasagerii Turkish Airlines aflați în tranzit pe aeroportul Istanbul Ataturk pot vizita gratuit orașul grație programului TourIstanbul. Noi l-am încercat în 2011, cu ocazia unei escale în drum spre Dubai, și vă spunem că merită din plin.

Pentru a profita de acest program, escala trebuie să dureze între 6 și 24 de ore. După aterizarea pe Ataturk și efectuarea formalităților la pașapoarte, trebuie să vă prezentați la ghișeul dedicat TourIstanbul, în terminalul Sosiri, cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea turului. Nu aveți nevoie de nici o rezervare prealabilă, turul fiind gratuit pasagerilor Turkish Airlines care au o escală în condițiile amintite mai sus. De menționat că nu puteți face doar o parte a turului și apoi renunța, trebuie să fiți alături de ghizii vorbitori de engleză de la început și până la sfârșit. 

Zilnic sunt oferite trei tururi, la care puteți participa în funcție de ora de sosire: 09:00-15:00, 09:00-18:00 și 12:00-18:00. Noi am optat pentru cel de la 9 AM la 6 PM. Lansat în 2009, TourIstanbul continuă să atragă tot mai mulți participanți în fiecare an. Aproximativ 16.000 de pasageri au profitat de acest program în 2013. Popularitatea tot mai mare a acestor tururi prin Istanbul este încă o confirmare a faptului că Turkish Airlines – “Cea mai bună companie aeriană din Europa în ultimii 3 ani (Skytrax)” – aduce valoare adăugată pasagerilor fără costuri suplimentare și transformă așteptarea banală din aeroport în momente plăcute prin capitala Turciei. Mai multe informații despre TourIstanbul găsiți pe site-ul oficial si pe pagina Aeronews de Facebook.

Leave a Reply