Industry

VIDEO: Ziua Mondială a Aviației Civile, 07.12

alt

Sărbătorită în fiecare an pe 7 decembrie, Ziua Mondială a Aviației Civile subliniază importanța acestui sector și rolul pe care ICAO îl joacă în transportul internațional de pasageri.

Parte a Națiunilor Unite, ICAO (International Civil Aviation Organization) a fost fondată pe 7 decembrie 1944 și are ca obiectiv dezvoltarea standardelor internaționale pentru siguranța aviației. În 1994, pentru a marca 50 de ani de la înființare, ICAO a introdus Ziua Mondială a Aviației Civile, pe care Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit-o pe 7 decembrie. Anul acesta, tema zilei de 7.12 este: “Evoluand pentru a face fata provocarilor transportului aerian in secolul 21”.

Cu ajutorul Guvernelor, organizaților, companiilor și persoanelor fizice, ICAO promovează activ Ziua Mondială a Aviației Civile prin intermediul a diferite activități și evenimente. Ziua de 7 decembrie este sărbătorită mai ales în țări precum Africa de Sud prin seminarii, activități educaționale, materiale promoționale și știri legate de diferite aspecte ale transportului aerian de pasageri. Aeronews.ro vă dorește “cer senin!”, indiferent de destinația spre care zburați astăzi sau în viitor.

Click aici pentru a vedea cum a marcat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), alături de parteneri, Ziua Mondială a Aviației Civile.

http://www.youtube.com/watch?v=RoKeSWzZAwA

Leave a Reply