Industry

VIDEO / Wizz Air: 12 ani de la inceperea zborurilor, Bucuresti-Tenerife din noiembrie

Pe 19 mai, Wizz Air a marcat 12 ani de la inceperea zborurilor printr-un eveniment la Bucuresti. A anuntat un nou website, o noua ruta si primul A321 (HA-LXA) s-a alaturat bazei de la OTP.

Conferinta de presa a fost sustinuta chiar de CEO-ul Wizz Air, Jozsef Varadi. De la eveniment nu a lipsit Andreea Litescu, comandant Wizz Air si Base Captain la OTP, care a iesit fluturand tricolorul din Airbus-ul A321 venit de la Sofia. Dupa aterizare, aeronava (HA-LXA) a fost intampinata cu salutul tunurilor cu apa si parcata in fata Salonului Oficial. Dupa prezentarea noului website – disponibil mai intai in versiunea mobila – si a functiei Express Booking, ce permite rezervarea unui bilet in mai putin de 30 de secunde cu doar 3 click-uri, CEO-ul Wizz Air a anuntat ruta Bucuresti-Tenerife (din 2 noiembrie, o data pe saptamana, preturi de la 229 lei / segment – biletele pot fi deja rezervate), frecvente marite pe rutele existente, dar si a 9-a aeronava ce va fi alocata bazei de la Bucuresti din decembrie. Zborurile spre Tenerife vor fi operate astfel:

W6 3021 Bucuresti – Tenerife 09:55 – 14:10 / miercuri (din 02.11)
W63022 Tenerife – Bucuresti 14:45 – 22:25 / miercuri (din 02.11)

W6 3021 Bucuresti – Tenerife 13:05 – 17:20 / duminica (din 18.12)
W63022 Tenerife – Bucuresti 17:55 – 01:35+1 / duminica (din 18.12)

Noua ruta va deveni astfel cea mai lunga operata de Wizz Air din Romania, depasind Cluj – Dubai (infografic: Octavian Stefanescu via forum.fly-ra.com).

Lungime ruta

I-am pus CEO-ului Varadi doua intrebari, iata ce a raspuns: “Suntem interesati sa revenim Aeroportul International Bucuresti Baneasa de indata ce va fi redeschis zborurilor de pasageri. Este un aeroport aproape de oras, ne place, insa va trebui sa facem o analiza pentru a identifica momentul oportun. In ceea ce priveste a doua intrebare, Wizz Air nu va avea avioane widebody in flota, mergem pe monoculoar.”

Live-urile facute pe pagina Aeronews de Facebook cu rularea Airbus-ului A321 spre Salonul Oficial si iesirea Andreei Litescu din avion + botezul aeronavei cu sampanie.

Noul website Wizz Air are o interfață performantă, ușor adaptabilă la orice dimensiune de ecran: smartphone, tabletă sau desktop și, comparativ cu site-urile curente ale altor companii aeriene, este cel mai uşor de folosit. Funcția revoluționară Express Booking este o opțiune disponibilă în premieră, care le permite clienților să achiziționeze un bilet cu doar trei click-uri, în 30 de secunde. Pentru a răspunde așteptărilor clienților tot mai interesați de tehnologie, WIZZ lansează într-o primă fază versiunea pentru mobil a site-ului, în condițiile în care tranzacțiile de pe mobil se dublează de la un an la altul. În următoarele săptămâni website-ul va fi disponibil pentru toate platformele. Versiunea pentru mobil este deja activă și poate fi accesată de pe orice tip de smartphone la adresa wizzair.com sau m.wizzair.com.

Wizz Air a anunţat creşterea capacităţii de transport prin adăugarea unei noi aeronave bazei din Bucureşti. Începând cu decembrie 2016, capitala României va dispune de 9 aparate de zbor. Noua aeronavă va deservi din toamnă cea mai recentă rută exotică spre Tenerife şi va contribui la creșterea frecvenţelor rutelor deja existente către destinaţii populare. Biletele către noua rută sunt deja puse în vânzare și pot fi rezervate pe wizzair.com la prețuri începând de la 229 RON. Prin alocarea noii aeronave, Wizz Air anunţă o investiţie suplimentară de 100 milioane euro la baza din Bucureşti, iar numărul total de angajaţi din România urmează să depășească 600. De asemenea, aparatul de zbor ce va intra în flota WIZZ va contribui la economia locală prin susţinerea de locuri de muncă indirecte în domeniile: operaţiuni aeroportuare, transporturi, hotelier și turism. De altfel, în toată România, activitatea Wizz Air va susţiune mai mult de 3.300 de locuri de muncă în industriile conexe.

În conferința de presă susținută ieri la București, Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air, a afirmat: “Wizz Air este cea mai mare companie aeriană în România, iar Bucureștiul găzduiește cea mai mare bază de operare. Astăzi livrăm primul aparat A321, al optulea cu baza la București. Este cel mai performant avion cu un singur culoar (single-aisle) al momentului și cel mai eficient din punct de vedere economic, asigurând costuri de operare mai scăzute. Acest lucru înseamnă prețuri mai mici pentru clienții noștri și, implicit, un avantaj competitiv pentru noi. A noua aeronavă care va fi alocată bazei de la București și care va fi livrată în decembrie a.c., va conduce la un număr de 3,6 milioane de locuri disponibile în 2017, ceea ce înseamnă o creștere anuala de 24% și reflectă angajamentul nostru pentru piața din România și baza de la București. Suntem mândri să rămânem cel mai mare contribuitor la dezvoltarea aviației românești și permanent atenți la nevoile clienților noștri.

Misiunea noastră este să îmbunătăţim constant experienţa călătorilor şi astăzi facem un pas înainte prin lansarea noului site. Reflectând inovaţia pe care WIZZ a oferit-o încă de la primul zbor, venim în întâmpinarea dorinţelor clienţilor şi le propunem un mod şi mai simplu de a-şi achiziționa bilete. Cu ajutorul noii opțiuni revoluţionare Express Booking ei îşi vor putea rezerva locurile dorite, cu prețurile reduse WIZZ, în mai puţin de 30 de secunde. Vom continua să ne dezvoltăm reţeaua de rute spre Europa şi în afara ei și suntem nerăbdători să le urăm bun venit la bord clienţilor fideli, dar şi celor care se află la prima călătorie cu WIZZ, pentru a experimenta serviciile de calitate Wizz Air oferite de echipajele noastre. Foto: Dragos Savu / Wizz Air, Teodor Stefan / Aeronews.ro

Wizz12ani-2 IMG_7866 IMG_7869 IMG_7871 IMG_7877 IMG_7880 IMG_7885 IMG_7886 IMG_7887 IMG_7893 IMG_7896 IMG_7899 IMG_7904 IMG_7908

Leave a Reply