Military

VIDEO / Romania analizeaza posibilitatea achizitionarii unor elicoptere Bell AH-1Z si UH-1Y

Guvernul român evaluează, în prezent, elicopterele Bell AH-1Z și UH-1Y în cadrul programului de înzestrare în domeniul apărării. In acest sens, Ministrul Apararii, Mihai Fifor, s-a intalnit in SUA cu reprezentantii companiei Bell.

Elicopterul de atac AH-1Z si modelul utilitar UH-1Y reprezintă cea mai nouă generație de elicoptere de luptă Bell și oferă mijloacele cele mai eficiente de a îndeplini numeroase tipuri de misiuni în teatrele militare din toată lumea. Elicopterul de atac AH-1Z Viper și cel utilitar UH-1Y Venom au în comun 85% din componentele de bază. Prin această caracteristică se îmbunătățesc capacitățile de dislocare și mentenanță, se reduc cerințele de formare și amprenta logistică dintre cele două platforme, ceea ce conduce la o reducere a costurilor totale ale ciclului de viață în ceea ce privește achiziția, operațiunile, întreținerea și suportul. Ambele aeronave pot funcționa în mediile cele mai extreme, de la zona arctică până în zona deșertică și îndeplinind specificațiile stricte ale US Navy, rezistând tuturor tipurilor de coroziune.

Discuțiile cu reprezentanții companiei Bell s-au axat, cu precădere, asupra posibilităților de cooperare în domeniul industriei de apărare. Delegația a vizitat săptămâna trecută Centrul Advanced Vertical Lift al Bell. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, și CEO-ul Bell, Mitch Snyder, au discutat despre posibilitățile de colaborare viitoare cu forțele armate și industria de apărare românească, cu accent pe două dintre elicopterele Bell, AH-1Z Viper și UH-1Y Venom. Delegația a vizitat centrul de cercetare și a fost informată cu privire la tehnologiile inovatoare pe care Bell le-a întreprins pentru dezvoltarea sistemelor de tip Advanced Tiltrotor.

 

 

Leave a Reply