Industry

VIDEO: Programul de teste A350 zboara lin

By 08-07-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Cele 5 Airbus-uri A350-900 de test au bifat peste 2100 de ore de zbor in 500 de zboruri-test, luna iunie fiind una extrem de aglomerata pentru MSN1, MSN2, MSN3, MSN4 si MSN5.

Despre evolutia programului de teste A350 XWB v-am informat constant pe Aeronews.ro, iar acum revenim cu un update. Luna iunie a debutat cu primele doua zboruri ELF (Early Long Flights) operate cu exemplarul MSN2, avion cu care am zburat si noi, timp de o ora, pe 12 iunie. Aceste zboruri cu pasageri la bord au fost efectuate cu insotitori de bord Air France si Lufthansa pentru a testa interiorul in conditii reale de zbor.Apoi, pe 18 iunie, MSN3 a terminat cu succes testele la temperaturi ridicate in Al Ain, Emiratele Arabe Unite. Aceste teste au vizat comportamentul motoarelor, climatizarii si sistemelor avionului la temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Nu cu mult timp inainte, A350 XWB a ajuns si in Florida, pentru a indura temperaturi de pana la -40 de grade Celsius. Pe 20 iunie, MSN5 a efectuat primul zbor, cu o durata de 8 ore, marcand astfel intregirea flotei de test A350 XWB.

Incepand cu 3 iulie, exemplarul MSN1 se afla in Islanda, la Keflavik, unde a efectuat teste pe crosswind (aterizari si decolari). In acest moment, A350 XWB trebuie sa isi mai dovedeasca abilitatile pe zboruri-test lung-curier cu pasageri, respectiv in cazul unor decolari anulate. Certificarea A350 XWB este programata pentru trimestrul 3, intrarea in serviciul comercial alaturi de Qatar Airways, clientul de lansare, urmand sa aiba loc in ultimul trimestru 2014.

Intre timp, la Toulouse… Primul simulator full-flight A350 XWB din lume (FFS) este aproape gata sa fie testat de pilotii companiilor care au comandat modelul Airbus. Simulatorul a fost instalat de cateva luni la Airbus Flight Training Centre in Toulouse, i-au fost introduse datele reale preluate de la zborurile-test A350 si in aceasta vara este asteptat OK autoritatilor din aviatie pentru a deveni operational.

Airbus A320neo, toate informatiile.
A330neo nu va fi anuntat la Farnborough.
Emirates isi va reconsidera pozitia fata de A350.

http://www.youtube.com/watch?v=N7jEivAHKAE

http://www.youtube.com/watch?v=EJkJUAOtnGE

alt

Leave a Reply