Industry

VIDEO / Primele BelugaXL si A321neo ACF (Airbus Cabin Flex) sunt gata

Avioanele au iesit de pe liniile de asamblare finala (FAL) din Toulouse si Hamburg si urmeaza sa efectueze numeroase teste la sol inaintea primului zbor.

Realizat pornind de la A330-200, BelugaXL va transporta (dupa ce intra in serviciul comercial) diferite subansamble Airbus intre uzinele europene, spre liniile de asamblare finala din Franta, Germania si Spania. Primul zbor pentru BelugaXL este programat pentru mijlocul anului. Acum, BelugaXL va intra in faza testelor, iar al doilea exemplar a ajuns la Toulouse pentru a intra pe linia de asamblare finala.

Primul A321neo ACF (Airbus Cabin Flex), versiune pe baza careia va fi dezvoltat A321LR (Longer Range), a iesit de pe linia de asamblare finala a uzinei Airbus din Hamburg. Propulsat de motoare CFM LEAP-1A engines, A321neo ACF va fi supus unor teste la sol, primul zbor urmand sa aiba loc in cateva saptamani. Prima livrare a unui A321neo ACF catre client va avea loc la mijlocul anului.

Gratie unor modificari aduse fuzelajului, A321neo ACF ofera pana la 240 de locuri. Astazi, configuratia A321neo ACF este optionala, insa va deveni standard pentru toate A321neo in 2020. Revenind la A321LR, acesta va avea un MTOW (Maximum Take Off Weight) de 97 de tone, autonomia urmand sa fie 7408 km. Prima livrare a unui A321LR (Longer Range) este programata pentru ultimul trimestru din 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=tz5dlpLCDlc

Leave a Reply