Industry

VIDEO / Poveste de succes: Safiye Ademoğlu, pilot A320 Turkish Airlines

By 08-03-2015 March 15th, 2015 No Comments

Este una dintre femeile-pilot Turkish Airlines. Inaltimile au pasionat-o inca de mica si, dupa ani de munca, a ajuns sa-si vada visul implinit. O frumoasa poveste de succes din cockpit.

Copil fiind, ii placea sa stea la inaltime. In curtea scolii avea o racheta mare de jucarie si isi imagina ca ea o piloteaza. Atunci si-a dat seama ca vrea sa fie pilot si a decis sa faca tot posibilul pentru a-si urma visul. A aflat insa ca pretul cursurilor pe care trebuia sa le urmeze era prea mare pentru posibilitatile parintilor. Si atunci a descoperit Turkish Airlines Flight Academy. Dupa numeroase teste, unele deloc usoare, a fost admisa in Academie si trimisa in Florida, alaturi de 120 cursanti. Era singura fata din grupa. In rest, doar domni. Simtind ca are potential, un instructor a inscris-o la o competitie aviatica, doar ca nu putea participa pentru ca nu avea licenta. A zburat zi si noapte, a muncit intens timp de 3 luni si, cu 4 zile inainte de inceperea evenimentului, a obtinut-o.

A fost cea mai interesanta experienta in cockpit, chiar daca celelalte femei-pilot aveau mii de ore de zbor la activ. Ea, doar 60. Asa ca i-au spus “baby-pilot”. Primul lucru pe care il face cand iese din casa este sa priveasca cerul si sa salute soarele. De sus, din cockpit, vede lumea ca pe o singura tara si asta o face foarte fericita. Nu a incetat niciodata sa creada in visul ei si a muncit mult pentru a ajunge unde si-a dorit. Iar Turkish Airlines i-a fost mereu alaturi, sprijinind-o. Daca zburati cu un A320 Turkish Airlines, sunt mari sanse ca Safiye sa fie unul dintre piloti.

VIDEO / Doi comandanti Turkish Airlines despre viata de pilot.

Leave a Reply