Features

VIDEO: Pilot Lufthansa si schior la Olimpiada

alt

Are 28 de ani, este pilot Lufthansa pe Airbus A320 și participă la Olimpada de la Soci în proba de schi cross. Pe 20 februarie, când va concura, Andreas Schauer speră să fie la înălțime. Noi îi ținem pumnii!

Alături de alți 5 sportivi, Andreas reprezintă Germania la proba de schi cross. “De unde vin eu, te naști practic cu schiurile în picioare”, ne spune Andreas. Pilotul Lufthansa s-a născut în Bad Tolz, la o oră de Munchen, și a crescut în Lenggries, chiar lângă stațiunea de schi Brauneck. S-a alăturat clubului local de schi când avea 5 ani, iar la 14 ani a câștigat primele coborâri. După terminarea liceului, Schauer a terminat stagiul militar într-un regiment de munte, unde a acumulat experiență în urcările pe ghețari. În 2006, Andreas a câștigat proba de Ski Cross la Junior World Cup, o lună mai târziu devenind campionul Germaniei. Tot în 2006, Andreas s-a înscris la cursurile de pregătire a piloților Lufthansa, unde a fost acceptat imediat. Doi ani s-a concentrat doar pe acest aspect, însă în 2008 pasiunea pentru schi extrem a revenit, mai puternică.

alt

La schi cross, sportivii coboară pe un traseu cu denivelări și curbe, 4 concurenți luând startul simultan. Primii doi trec în runda următoare, ceilalți doi fiind eliminați. 32 de bărbați și 16 femei concurează în rundele eliminatorii, runde care determină câștigătorii după 24 de curse. Sportivii si sportivele coboară pe același traseu, dar în categorii separate. Prima dată, schi cross-ul a fost disciplină olimpică la Olimpiada de la Vancouver, în 2010.

Andreas iubește să fie pilot. “Când ajung în cockpit mă simt ca un copil care și-a îndeplinit visul”, ne spune zâmbind. Parcă ar fi Crăciunul și ziua mea de naștere în același timp, doar că bucuria este și mai intensă!” Pe 10 februarie, Airbus-ul A320 pilotat de Schauer a decolat din Frankfurt spre Soci. Pe 20 februarie, Andreas va intra în concurs și speră să ajungâ cât mai sus, chiar în finală. Click aici pentru video.

alt

Leave a Reply