IndustryParis 2019

VIDEO / Paris Air Show: Air France si Latecoere mizeaza pe tehnologia LiFi

Saptamana trecuta, in cadrul Paris Air Show (17-23 iunie), Air France, Latécoère si Ubisoft au prezentat tehnologia LiFi (Light Fidelity) folosind lumina pentru a transmite date. Air France a spus ca va testa in zbor aceasta tehnologie in septembrie pe un Airbus A321.

Considerata a fi urmatoarea etapa pentru transmisiile de date in zbor, LiFi a fost in centrul atentiei la standul Latécoère, unde vizitatorii au putut admira o replica la scara 1:1 a unui interior Airbus Air France mediu-curier, cabina echipata cu tehnologia LiFi. Pe parcursul airshow-ului, cei interesati – printre care si noi – au putut testa viteza acestei noi tehnologii gratie unor demonstratii live. Implementarea tehnologiei LiFi pe interiorul adus la Paris Air Show s-a facut cu ajutorul Air France Industries KLM Engineering.

Infrastructura LiFi gandita de Latécoère permite sistemelor de divertisment la bord si celor de comunicatii sa ofere cea mai buna conectivitate in timpul zborului. Cateva dintre avantajele acestei tehnologii:

  • transfer de date multimedia de mare viteza, de 100 de ori mai rapid decat actualele sisteme Wi-Fi
  • mai putine cabluri la bordul avionului (eliminarea cablurilor de cupru si inlocuirea lor cu sisteme optice)
  • LiFi este sigur – tehnologia permite transferul de date oferind un nivel inalt de siguranta
  • LiFi este durabil – infrastructura LiFi reduce numarul modificarilor care sunt necesare pentru implementarea tehnologiei la interiorul unui avion de pasageri, interior garantat pentru o utilizare timp de 30 de ani.

OUR time at Paris Air Show (3 days) also included a stopover at Latécoère’s stand, where we found a full-scale,…

Publicată de Aeronews pe Joi, 20 iunie 2019

 

Leave a Reply